O firmă de avocatură din România câștigă marele premiu pentru cea mai importantă tranzacție din Europa Centrală și de Est

Țuca Zbârcea & Asociații a câștigat marele premiu la ceremonia CEE Deal of the Year Awards, organizată la Budapesta, săptămâna trecută.

Evenimentul, organizat de publicația CEE Legal Matters, a reunit peste 90 de avocați din firme de avocatură de prestigiu din Europa Centrală și de Est.  Țuca Zbârcea & Asociații se numără printre câștigătorii premiului CEE Deal of the Year, pentru implicarea în tranzacția Sanofi/Zentiva – Advent International.

Firma din România împarte distincția cu alte cinci case de avocatură care au oferit servicii de asistență juridică în acest proiect transfrontalier: CMS; Dentons; Freshfields Bruckhaus Deringer; Ropes & Gray; Kirkland & Ellis. În plus, achiziția de către Advent International a diviziei de medicamente generice Zentiva a fost considerată cea mai importantă tranzacție din Cehia. Țuca Zbârcea & Asociații și ceilalți consultanți au primit astfel un al doilea trofeu pentru implicarea avută.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Din partea Țuca Zbârcea & Asociații a fost implicată o echipă pluridisciplinară, cu specializări în M&A, corporate, piața de capital și farma, coordonată de partenerii Sorin Vlădescu și Silvanei Ivan-Hanganu. “Tranzacția Advent – Sanofi a fost semnificativă atât prin valoare (circa două miliarde de Euro), cât și prin pluralitatea de jurisdicții implicate și complexitatea componentei de strategie juridică necesare pentru reorganizarea afacerii (astfel încât să se poată transfera componenta de GX și menținerea internă a fluxurilor operaționale pe non-GX), alinierea transferurilor la nivel și soluționarea chestiunilor de piață de capital, în condițiile în care Zentiva România este listată pe BVB”, declară Silvana Ivan-Hanganu (foto), Partener și coordonatoarea departamentului Piețe de capital din cadrul Țuca Zbârcea & Asociații.

Premiul pentru tranzacția anului (CEE Deal of the Year) este o distincție acordată de publicația CEE Legal Matters, în urma voturilor exprimate de un juriu internațional. Procesul de selecție a început în ianuarie, în mai multe țări din Europa Centrală și de Est, iar câștigătorii din fiecare jurisdicție au putut accede în etapa finală, și cea mai importantă, de jurizare. Perioada de referință a tranzacțiilor a fost anul 2018, iar decizia membrilor juriului s-a bazat pe factori precum complexitatea și anvergura proiectului, importanța pieței (inclusiv la nivel regional) și valoarea tranzacției.

Articole din aceeași categorie
Total
2
Share