O româncă este bursieră în cel mai prestigios program de la Stanford

Medicul român Sevda Memet, din Constanța, va urma un masterat în administrarea afacerilor la Stanford Graduate School of Business, cel mai bun program de MBA din lume, conform Financial Times.

Românca a primit o bursă din partea programului Knight-Hennessy, înființat de John Hennessy, fostul președinte al Universității Stanford și actualul președinte al Alphabet, compania ce deține Google, și de Phil Knight, fondatorul Nike.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Sevda Memet face parte din prima promoție a acestui program, care a ales 49 de bursieri din 3.601 de candidaturi primite din întreaga lume. Criteriile principale de selecție au fost independența în gândire, abilitățile de leadership și conștiința civică. “Acest program aduce împreună cei mai buni studenți din lume. Mă aștept ca ei să devină lideri în toate sectoarele, atât public cât și privat, și să găsească soluții inovatoare care să facă lumea mai bună”, declară Phil Knight.

Bursierii vor urma cursuri în cadrul tuturor celor șapte școli ale Universității Stanford: Business, Științele Pământului, Științele Mediului Înconjurător și Energie, Educație, Inginerie, Drept, Medicină. Sevda Memet va urma un MBA la Stanford Graduate School of Business. Ea a absolvit Summa Cum Laude Facultatea de Medicină a Universității Ovidius din Constanța și vrea să ajute pacienții afectați de cancer prin crearea primului sistem oncologic din România care se va axa pe medicină integrată și testări genetice avansate.

De curând, Sevda a mai avut o surpriză: ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, el însuși absolvent al Universității Stanford, i-a scris ca să o felicite. “Este o realizare extraordinară să câștigi această bursă prestigioasă și extrem de competitivă”, i-a transmis ambasadorul american, într-o scrisoare scrisă de mână.

Sevda Memet este rezident în departamentul Hematologie-Oncologie și Boli Rare, la Spitalul Județean de Urgență Constanța, a primit mai multe premii la nivel național, pentru cercetare medicală și antreprenoriat medical, și a câștigat Marele Premiu al NASA, pentru proiectul unei colonii sustenabile pe Marte.

La Stanford, toți bursierii Knight-Hennessy vor locui în clădirea Denning House, a cărei construcție este în desfășurare. Clădirea va avea clase, camere speciale pentru întâlniri, discuții și cursuri, precum și un spațiu pentru cine și evenimente. Bursierii vor primi ajutor financiar complet pe întreaga durată a programului, pentru studiile desfășurate în departamentul ales la Stanford.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share