OTP Bank România are un nou CEO

Unul dintre cele mai mari grupuri financiare independente din Europa Centrală şi de Est, OTP Group, l-a numit pe Gyula Fatér în funcția de CEO al OTP Bank România, din 13 iunie.

Gyula Fatér este un profesionist cu peste 27 de ani de experiență internațională în managementul bancar. A condus de la startup-uri până la bănci de top, în Europa Centrală și de Est. Între 1992 și 2000, a fost CEO al Europool Investment Fund Management, iar în 2000 s-a alăturat Budapest Bank Group, în calitate de CEO al Budapest Fund Management, funcție pe care a deținut-o până în 2014. Între 2006 și 2009, a fost responsabil de supravegherea regională a opt țări, ca manager de Capital și Investiții, iar din 2009 a asigurat și managementul produselor de retail la Budapest Bank. În ultimii patru ani, a fost Head of Consumer în aceeași bancă.

În timp ce OTP Bank România celebrează 15 ani de activitate pe piața locală, iar OTP Group are deja 70 de ani de actitate în industria bancară, Gyula Fatér își începe mandatul cu obiectivul de accelerare a creșterii băncii, prin consolidarea poziției grupului în România și în regiune.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

În 2018, OTP Bank România a înregistrat creșteri organice ale indicatorilor-cheie, de la activitatea de creditare la rata capitalului propriu, și până la lichiditatea pe termen scurt. Anul trecut, s-a clasat pe locul 9 pe piața bancară locală, în funcție de active, cu o cotă de piață de 2,46 la sută, în decembrie 2018.

Anul acesta, OTP Group aniversează 70 de ani de activitate. Comunitatea de aproximativ 36.000 de angajați deservește, zilnic, peste 18,5 milioane de clienți din nouă țări.

Articolul anterior

RTPR Allen & Overy promovează un nou Partener

Articolul următor

Olandezii de la Nederlandse MKB cumpără o companie IT din România

Articole din aceeași categorie
Total
12
Share