Pirelli investește 200 de milioane de euro în România, până în 2021

Foto: sempreinter.it

Odată cu aniversarea a zece ani de prezență industrială în România, compania Pirelli anunță investiții suplimentare de circa 200 de milioane de euro, în următorii cinci ani, la Polul industrial din Slatina. Noul plan de investiții va crea noi locuri de muncă și va crește capacitatea anuală de producție de la zece la 15 milioane de unități.

Investițiile suplimentare planificate vor permite o îmbunătățire a competitivității industriale a Pirelli, la nivel european. Suprafața fabricii, care încă de la începuturile sale a beneficiat de cele mai avansate tehnologii pentru fabricarea de anvelope auto pentru segmentul Premium, destinat în principal piețelor din Europa de Est, va fi extinsă la 260.000 de metri pătrați, de la 210.000. Planul de dezvoltare implică și zona de producție de la Slatina, dedicată sporturilor cu motor, și va include o unitate de producție pentru campionatul de Formula 1, care să funcționeze ca back-up pentru principala fabrică Pirelli destinată Formulei 1, din Turcia. “De-a lungul acestui deceniu, Pirelli nu a încetat să se dezvolte. Acest lucru nu se datorează doar amplasării strategice ale fabricii din Slatina, care pentru Pirelli reprezintă un hub logistic și comercial de importanță majoră pentru toată Europa de Est, ci și capacității de a atrage și de a sprijini investițiile internaționale, demonstrată de instituțiile țării, pentru care Italia este al doilea partener comercial și unul dintre cei mai importanți din punct de vedere al investițiilor”, declară Marco Tronchetti Provera (foto), vicepreședintele executiv și CEO al grupului Pirelli.

Grupul Pirelli a intrat în România în 2004, când a înființat compania Pirelli Tyres România. Construcția fabricii de anvelope este un proiect greenfield început în 2005, iar primele anvelope au fost fabricate în 2006. Simultan cu prezența sa industrială în țară, compania Pirelli este implicată într-o serie de proiecte de cercetare, împreună cu universitățile din București și Craiova, și este angajată în numeroase activități sociale și culturale. Printre acestea se numără un proiect pentru promovarea culturii italiene în Slatina și, în colaborare cu clubul de fotbal Internazionale Milano, proiectul InterCampus, dedicat copiilor din oraș, precum și parteneriatul dintre Spitalul Niguarda din Milano și spitalul de urgență din Slatina.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share