Porsche Engineering: Noi oportunități pentru studenți, prin Programul de Masterat de la Universitatea Tehnică din Cluj

Programul de masterat “Tehnici Avansate în Ingineria Autovehiculelor”, lansat de Porsche Engineering la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN), în 2017, va întâmpina o nouă generație de viitori ingineri software pentru industria auto.

După succesul primului an universitar, Porsche Engineering anunță noi oportunități pentru studenți, inclusiv introducerea cursului de “Autovehicule cu Conducere Autonomă” și schimbarea limbii de predare din română în engleză, pentru a oferi programului de Masterat un caracter internațional.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

În afara numeroaselor activități extracurriculare pe care le propune, Porsche Engineering oferă burse de studiu lunare primilor 12 studenți din fiecare promoție. Lucrările de disertație sunt propuse și coordonate de specialiștii Porsche Engineering, alături de profesorii Universității Tehnice. Din anul universitar 2018-2019, compania se va implica și în programul de studii postuniversitare, pentru care va propune temele și le va oferi sprijin studenților doctoranzi.

Studenții înscriși în programul de masterat “Tehnici Avansate în Ingineria Autovehiculelor” au la dispoziție multiple oportunități de pregătire practică. Compania organizează numeroase vizite de lucru la biroul local din Cluj și a sponsorizat deplasări ale studenților la fabrica Porsche din Germania. Studenții se pot înscrie și în programe de internship și să lucreze în proiecte de cercetare, sub îndrumarea inginerilor cu experiență de la Porsche Engineering. În primul an de masterat, studenții au petrecut peste 300 de ore de internship în subsidiara locală și peste 50 de ore de cursuri aplicate, și au lucrat la un proiect amplu de cercetare, menit să dezvolte un prototip de baterie pentru vehicule electrice.

“Știm că pregătirea practică este esențială. Prin urmare, obiectivul nostru este acela de a familiariza studenții cu practicile și provocările reale ale mediului de lucru din domeniul dezvoltării de software pentru industria auto, chiar din primul an de studiu al programului de Masterat. Studenții au numeroase oportunități de a-și îmbunătăți abilitățile și competențele, prin proiecte interesante de cercetare, programe de internship și vizite de lucru la birourile noastre din Cluj sau din Germania. Din noul an universitar, ei vor avea și posibilitatea să aplice pentru programe de internship la Nardò Technical Center, celebrul centru de testare deținut de Porsche Engineering în sudul Italiei”, spune Marius Mihailovici (foto), director general Porsche Engineering Romania.

Programul de Masterat “Tehnici Avansate în Ingineria Autovehiculelor” a fost înființat în cadrul Departamentului de Autovehicule Rutiere și Transporturi al UTCN. Programul oferă, anual, 25 de locuri pentru studenții care își doresc să urmeze o carieră în cercetare și dezvoltare, în domeniul ingineriei software pentru industria auto.

DESPRE PORSCHE ENGINEERING ROMANIA

Cu sediul în Cluj-Napoca, și-a început activitatea în 2016. Compania este deținută integral de Porsche Engineering Group GmbH și, prin urmare, este parte integrantă a rețelei globale Porsche Engineering, cu subsidiare în Weissach, Bietigheim-Bissingen, Wolfsburg, Leipzig (Germania), Praga, Ostrava (Cehia), Shanghai (China), Cluj-Napoca (România) și Nardò (Italia). Porsche Engineering Group GmbH este deținută integral de constructorul de automobile sport Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG, cu sediul în Stuttgart.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share