Prima medalie pentru România, la Jocurile Invictus

Militarii români au obţinut, la Jocurile Invictus de la Sydney, prima medalie pentru România, la probele de canotaj în sală.

Plutonierul adjutant Dumitru Paraschiva a obținut medalia de bronz, la proba de rezistență. La proba de 4 minute, anduranță, el a obținut locul 3, iar Ciprian Iriciuc locul 4 din 21 de competitori. La proba de 1 minut, sprint, Dumitru a obținut locul 5, iar Ciprian locul 11 din 47 de competitori.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Dumitru Paraschiva s-a născut în județul Brașov, este căsătorit și are doi copii. Este încadrat la Centrul de Instruire pentru Infanterie și Vânători de Munte “Constantin Brâncoveanu” Făgăraș. El a fost rănit, în 2009, în Afganistan. Pe timpul unei misiuni de intervenţie rapidă, aflat într-o patrulă mixtă, împreună cu o echipă genistică americană, autovehiculul uşor blindat de tip Humvee, în care se afla, a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. Militarii au fost atacaţi, concomitent, cu focuri de armament uşor de infanterie şi lovituri de aruncător de grenade antitanc. A suferit un traumatism cranio-cerebral şi a stat aproape două luni în comă indusă (gradul II de invaliditate).

România este reprezentată la Jocurile paralimpice Invictus de la Sydney, Australia, de 15 soldaţi care au fost răniţi în teatrele de război. Jocurile au debutat sâmbătă, iar România participă pentru a doua oară la aceste competiţii. Românii vor concura la tir cu arcul, ciclism, atletism, canotaj, nataţie, volei şi săritura în lungime.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share