Primul hotel din România, care acceptă plata cu Bitcoin

Hotelul Popasul Regelui Transalpina, hotel de 3 stele, cu o capacitate de 50 de locuri și un restaurant cu 160 de locuri, plus terasa de 100 de locuri, situată la nici 50 de metri de Lacul Bistra, este prima unitate de cazare din România care acceptă această modalitate de plată.

“Am înțeles mereu că oamenii au libertatea de a alege și că, mai mult de atât, au nevoie de opțiuni din care pot alege ce este mai reprezentativ pentru ei. În trecut, o plată se putea efectua numai numerar, mai apoi a apărut și opțiunea de plată prin card bancar, iar astăzi tot mai multă lume își dorește să poată achita un serviciu și prin Bitcoin. Am fost surprins de numărul tot mai mare al solicitărilor de acest gen, venite în special prin intermediul site-ului nostru, mai ales din partea turiștilor din afara ţării. Am decis ca, din acest sezon, toți turiștii să se poată bucura de frumuseţile Transalpinei și să poată achita serviciile oferite de noi și prin Bitcoin”, spune Traian Cornea, manager al Hotelului Popasul Regelui Transalpina.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Bitcoin este un sistem de plată electronică descentralizat, independent de orice sistem bancar şi, totodată, o monedă digitală (criptomonedă), creată în 2009. La sfârşitul anului 2015, la nivel internaţional, numărul comercianţilor care acceptau plata prin Bitcoin depăşise 100.000. Printre serviciile care au adoptat revoluţionarul sistem de plată se numără comerţul online, hotelurile, barurile, restaurantele, serviciile web şi tech, site-urile de jocuri de noroc, de pariuri sportive, agenţiile de publicitate, însă acest trend tinde să cuprinde tot mai multe website-uri şi magazine fizice în Europa şi SUA.

Șoseaua Transalpina se va deschide pentru turiști în 31 mai, însă reprezentanții Secției Drumuri Naționale Târgu Jiu au anunțat că vor trimite utilaje până dincolo de stațiunea Rânca, pentru a vedea care este situația stratului de zăpadă. Dacă totul este în regulă, “drumul printre nori” va putea fi redeschis mai repede, însă totul va depinde de condițiile meteo din următoarea lună. Supranumită şi Drumul Regelui, Transalpina este cea mai spectaculoasă, mai frumoasă şi mai înaltă șosea din România. Ajunge în Pasul Urdelor la o altitudine de 2.145 metri și străbate cinci judeţe: Alba, Sibiu, Hunedoara, Vâlcea și Gorj.

Articolul anterior

Gala Premiilor de Excelenţă HR Club: O companie românească şi-a adjudecat cele mai multe premii

Articolul următor

CertAsig Group are un nou CEO

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share