Procuror DIICOT, premiat pentru cea mai bună piesă de teatru

“50 de secunde”, de Daniel Oltean, a fost desemnată cea mai bună piesă românească a anului 2017, de juriul concursului de dramaturgie care este organizat de Uniunea Teatrală din România (UNITER).

Potrivit zi-de-zi.ro, Daniel Oltean este procuror DIICOT, dar pasiunea pentru poezie și teatru s-a concretizat prin texte publicate în Revista Vatra, absolvirea specializării Teatrologie a Universității de Arte din Târgu Mureș și frecventarea cursurilor masteratului de Scriere dramatică, din cadrul aceleiași universități.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Alături de “50 de secunde”, în finală au intrat piesele “O miu nouă sute optsprezece reîncărcat”, de Radu Macrinici, “Faraonul şi luminiţele de la capătul tunelului”, de Gheorghe Truţă, “Captivi”, de Caliopia Hodorogea, şi “Delegatul”, de Petru Barbu. Juriul concursului a fost format din criticii Marina Constantinescu, Dan C. Mihăilescu şi Marian Popescu, și regizorii Alexandru Maftei și Vlad Massaci.

Programul Piesa Anului al UNITER se desfăşoară sub egida şi cu sprijinul Casei Regale a României. Premiul “Cea mai bună piesă românească a anului 2017” va fi oferit în seara Galei Premiilor UNITER, care se va desfășura la Alba Iulia, în 7 mai, iar Editura UNITEXT a UNITER va publica un volum cu piesa câștigătoare. 13 premianţi, 31 de nominalizaţi şi peste 300 de invitaţi, din Bucureşti şi din ţară, sunt aşteptaţi în Cetatea Alba Carolina, pentru a sărbători performanţa în teatrul românesc.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share