Românca Magda Popeanu, “al doilea om” în conducerea orașului Montréal

Aflată la al doilea mandat de consilier municipal în metropola canadiană, Magda Popeanu va fi responsabilă de problema locuințelor și gestiunea planificării imobiliare.

Magda Popeanu a câștigat primul mandat de consilier în 2013 și a ieșit din nou victorioasă la alegerile de la începutul acestei luni, din partea Projet Montréal, partid pe care l-a condus între 2006 și 2010. Românca va fi unul dintre cei doi vicepreședinți ai Comitetul Executiv din Montréal, format din 12 persoane, plus primarul Valérie Plante (foto, dreapta, alături de Magda Popeanu). Comitetul are puteri sporite atât la nivel local, pentru orașul Montréal, cât și la nivelul serviciilor oferite pe întreg teritoriul insulei Montréal, și este considerat un echivalent al guvernului de la nivel provincial, scrie paginiromanesti.ca.

La alegerile din 5 noiembrie, Magda Popeanu a candidat în districtul electoral Côte-des-Neiges/Notre-Dame-de-Grâce. A obținut 54,60 la sută din voturi, cu 1.180 mai multe decât principala contracandidată, Tiffany Callender. Scrutinul de luna aceasta a consemnat și o premieră: colega de partid a Magdei Popeanu, Valérie Plante, a devenit prima femeie primar din istoria Montréalului și prima femeie primar dintr-un mare oraș nord-american.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Născută la Târgoviște, în 20 mai 1956, Magda (Bîrsan) Popeanu a absolvit Liceul “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi și este licențiată în Inginerie electrică la Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iași, din 1980. Trăiește în Canada din 1992. Căsătorită, are un copil şi doi nepoți de care este foarte mândră. Timp de 20 de ani, a fost profesoară de computer science la Centrul de formare profesională Leonardo Da Vinci din Montréal, unde, din 2012, deţine funcţia de director adjunct. A intrat în politică în 2005, odată cu înființarea Projet Montréal.

“Invazia” românilor

Potrivit APDA, la alegerile municipale de anul acesta, din Montréal, s-au înscris șase români. Magda Popeanu și Irina Maria Grecu au reprezentat Projet Montréal, iar ceilalţi patru au candidat pe listele Action Laval – Vania Atudorei, Bianca Bozsodi, Julius Bute – şi Alliance des Conseillers Autonomes – Cristi Bucur. Irina Maria Grecu a obţinut 33,42 la sută din sufragii, Vania Atudorei a fost votat de 8,09 la sută dintre electori, Bianca Boszodi a obţinut 11,02 la sută din voturi, Julius Bute – 10,87 la sută, iar Cristi Bucur a convins doar 1,93 la sută dintre alegători.

Articolul anterior

Ericsson are un nou Country Manager pentru România și Moldova

Articolul următor

Catena, laureată cu Hospice Champion Award, pentru implicarea în proiecte sociale

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share