“Săptămâna inteligentă” – școala de vară pentru micii developeri

Academia Micilor Developeri lansează programul “Săptămâna inteligentă”, o serie de cursuri de vară destinate copiilor cu vârste între opt și 15 ani. Timp de cinci zile, vor învăța să programeze și să transforme, cu ajutorul plăcuței BBC Micro Bit (micro:bit), obiecte obișnuite în obiecte inteligente.

Cursurile vor avea loc în iulie și august. Sub îndrumarea profesorilor, copiii vor construi ceasuri inteligente, aplicații utile sau vor învăța să programeze jocuri. “Vom realiza obiecte și aplicații cu utilitate imediată, exersăm imaginația și gândirea și îi pregătim pe cei mici pentru un viitor care va include tehnologia în cele mai mărunte aspecte ale vieții. Sunt țări în care plăcuța micro:bit este folosită de cei mici în mod curent, în școli. Prin cursurile noastre, ne dorim să pregătim copiii noștri la același nivel cu cei din străinătate”, spune Costin Pietraru (foto), co-fondator și profesor al Academiei Micilor Developeri.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Academia Micilor Developeri a fost înființată în 2013, cu misiunea de a îmbogăți gândirea copiilor astfel încât ei să poată crea un viitor mai bun cu ajutorul tehnologiei. Oferă cursuri de programare vizuală, robotică și programare în linie de cod, în cadrul cărora copiii sunt inițiați și antrenați în domeniul viitorului, Computer Science, și au acces la cele mai noi tehnologii și limbaje.

Articolul anterior

Un austriac este noul director general al Selgros România

Articolul următor

Timișorenii de la Scienceroot vor să revoluționeze industria științei și cercetării

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share