Sesiuni de admitere cu răspuns pe loc, la universități britanice, în București

Foto: University of Essex

Universitățile britanice revin, și anul acesta, la sesiunea de admitere cu răspuns pe loc, și intră astfel în competiție directă cu admiterile din mediul academic românesc.

Tinerii care doresc să devină studenți în UK sunt invitați să se înscrie la sesiunea de admitere ce va avea loc în 13 și 14 iulie, la Biroul Edmundo din București. Există și posibilitatea de a participa la interviu online, pe Skype – sesiune dedicată celor din afara Bucureștiului. Vor fi prezente zece universități: Anglia Ruskin University, Birmingham City University, Coventry University, NAVITAS, University of Essex, University of Greenwich, University of Hertfordshire, University of Northampton, University of Suffolk și University of West London.

Participarea la interviuri este gratuită. Candidații vor prezenta doar foaia matricolă și diploma de bacalaureat. Admiterile sunt deschise și celor interesați să urmeze un program de masterat în Anglia, pentru care criteriile de admitere sunt asemănătoare (prezentarea foii matricole și a adeverinței de licență). Înscrierile se fac pe site. Pentru mai multe detalii, consilierii Edmundo stau la dispoziția celor interesați. Serviciile de consiliere sunt gratuite.

Numărul absolvenților români de liceu care au optat pentru continuarea studiilor în Marea Britanie a fost în continuă creștere, în ultimii patru ani. Așa s-a întâmplat și în anul academic 2016-2017, când 3.735 de absolvenți de studii secundare au trimis candidaturi la universitățile din Marea Britanie, în creștere cu cinci la sută față de 2015-2016.

Motivele principale pentru care tinerii preferă să plece din țară sunt resursele limitate oferite de universitățile românești în ceea ce privește suporturile de curs, lipsa de îndrumare și perspectivă profesionale, precum și lipsa de practică integrată în programele de studiu. Potrivit celui mai recent studiu realizat de Curtea de Conturi, doar 32 la sută dintre absolvenții cu studii superioare din țară își găsesc un loc de muncă în domeniul studiat sau unul adiacent, iar 39 la sută activează într-un domeniu ce nu are tangențe cu facultatea absolvită. Același studiu reliefează și faptul că rata de angajare, la șase luni după absolvire, este cea mai mare în rândul absolvenților de inginerie – 84 la sută. Ceilalți absolvenți au rate de angajare mult mai scăzute.

La polul opus, universitățile din Marea Britanie sunt recunoscute pentru diversitatea programelor de licență, facilitățile puse la dispoziția studenților pentru cercetare (fonduri de cercetare de peste trei miliarde de lire sterline doar de la Guvernul Marii Britanii) și pentru procesul de învățare bazat pe multă practică. În timpul facultății, studenții pot opta pentru programe de dezvoltare profesională, prin programele de work placement, year abroad, sandwich, ce constau în stagii de practică plătite sau schimburi de experiență oriunde în lume. “Multiculturalismul mediului academic din Marea Britanie face ca absolvenții unor astfel de universități să fie la mare căutare într-o economie globalizată. Sunt mult mai bine pregătiți să dea curs provocărilor socio-culturale. Drept dovadă, rata de angajabilitate a absolvenților de la universitățile din Marea Britanie trece de 90 la sută, în cele mai multe cazuri, iar absolvenții nu sunt condiționați să urmeze o carieră în Regat, ci oriunde doresc”, spune Bogdan Kochesch, Managing Partner Educativa Group.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share