Sibiu: Muzeul Brukenthal, închis două zile pe săptămână, din cauza lipsei de personal

De luna viitoare, conducerea celui mai mare muzeu din țară este nevoită să reducă activitatea cu publicul, din cauza lipsei personalului de supraveghere.

“Din cauza numărului insuficient al personalului din supraveghere, în baza art. 14 alin. 2 din Ordonanța Guvernului nr. 90/2017 (ordonatorii de credite pot aproba ocuparea unui procent de maximum 50 la sută din totalul posturilor ce se vor vacanta după data de 1 ianuarie 2018) și pentru respectarea prevederilor legale prevăzute de art. 137 din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii privind repausul săptămânal, orarul de vizitare a Muzeului Național Brukenthal se modifică astfel: din data de 1 iulie 2018, expozițiile vor fi închise în zilele de luni și marți ale fiecărei săptămâni”, precizează reprezentanții Muzeului Brukenthal.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Muzeul Național Brukenthal funcționează cu 114 de angajați, din totalul de 126 de posturi aprobate, iar Sabin Luca, directorul instituției, estimează că, la nivelul impus de lege, cu doi plecați pentru o angajare, muzeul va rămâne cu mai puțin de 100 de salariați, în aproximativ un an și jumătate.

Articolul anterior

Medicover își mută toate birourile în clădirea The Bridge 2

Articolul următor

Cluj-Napoca: Tribunalul comercial interzice activitatea Uber în Cluj

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share