Softronic: Suedezii de la Green Cargo cumpără locomotive produse la Craiova

Operatorul suedez de transport feroviar de marfă Green Cargo și compania românească Softronic au semnat un acord pentru achiziția a două locomotive Transmontana Co-Co, ce pot tracta trenuri de până la 3.000 de tone sau de trei ori puterea de tracțiune a unei locomotive convenționale RC.

Noile vehicule ar trebui livrate până în vara lui 2018. “Am decis să analizăm mai multe locomotive și vagoane, ca parte a strategiei noastre cu privire la flota de vehicule. Primele vehicule ce vor fi evaluate sunt două locomotive Transmontana Co-Co, care vor permite crearea unor soluții logistice mai eficiente, îndeosebi pentru transporturile mai grele”, afirmă președintele Green Cargo, Jan Kilström.

Osiile Co-CO sunt echipate cu un transformator bi-sistem de 25 kv 50 Hz și 15 kv și 16 2/3 Hz, ce alimentează șase motoare de tracțiune asincrone, dezvoltă o putere totală de 6.600 kw și sunt capabile să atingă viteze de 200 km/h. Strategia privind flota Green Cargo include nu numai creșterea capacității și siguranței, dar și reducerea costurilor transportului de marfă, pentru clienții companiei. “Pe lângă puterea de tracțiune superioară, locomotivele sunt moderne și dotate cu un sistem electric de frânare automat și optimizat. Aceste locomotive vor fi optimizate pentru a reduce consumul de energie, pe cât posibil, folosind date topografice și de rută”, declară Markus Gardbring, director Active, Green Cargo.

Green Cargo deține o flotă de material rulant de 400 de locomotive și 5.000 de vagoane, și operează 400 de trenuri de marfă pe zi în Suedia, echivalentul a circa 10.000 de camioane, sau a unui convoi de camioane lung de peste 300 de kilometri. Operatorul oferă servicii door-to-door pe o rețea care se întinde în toată Suedia, iar prin partenerii companiei are acces la sute de locații din toată Europa.

Înființat în Craiova, în 1999, Grupul Softronic are ca principală activitate modernizarea de locomotive și este format din companiile Softronic (producător de rame și locomotive electrice) și Softrans (transportator feroviar de marfă și de pasageri, și lider pe piața închirierilor de locomotive).

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share