Suceava: OSF Global dă startul celei mai așteptate competiții dedicate studenților

Compania multinațională de dezvoltare software, soluții eCommerce și cloud, în parteneriat cu Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava, organizează, între 10 și 14 decembrie, a patra ediție a concursului OSF Hackathon. Studenții Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor sunt invitați să participe, astăzi, la evenimentul de lansare a concursului.

OSF Hackathon, un proiect cu tradiție, dedicat studenților suceveni, încurajează gândirea creativă și spiritul inovator al tinerilor, care vor fi completate cu noțiuni de leadership, marketing sau management. Practic, concurenţii vor învăța ce înseamnă drumul de la idee la produs. Prin acest proiect, OSF Global își propune să aducă educația academică mai aproape de practicile și contextul pieței de muncă actuale.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

“Hackathon-ul este modalitatea noastră de a alinia cunoștințele obținute de studenți în instituțiile academice cu ceea ce se întamplă pe piața muncii. Încă de la prima ediție, ne-am propus să le oferim studenților oportunitatea de a înțelege procesul de planificare al unui proiect real, de la faza de documentare și până la testarea produsului final, de a lucra eficient în echipe, ținând cont, în același timp, de timpul disponibil, dar și de a-și testa creativitatea și imagina. Ne bucurăm că în fiecare an reușim să oferim studenților o modalitate de a pune în practică ceea ce-i pasionează”, spune Alexandra Gazda, Quality Director & DPO.

Alături de specialiștii OSF, studenții vor avea șansa de a înțelege procesul de configurare al unor tehnologii utilizate în companie, precum serverele securizate sau mașinile virtuale, și să descopere tehnologii de ultimă generație. Studenții care doresc să-şi demonstreze talentul şi imaginaţia într-o astfel de competiție sunt invitați să participe la evenimentul de lansare a concursului, astăzi, de la orele 14, în Amfiteatrul “Dimitrie Leonida” al Universității Ștefan cel Mare din Suceava, ocazie cu care vor primi indicații și trucuri utile de la specialiștii OSF Global.

Înscrierile sunt așteptate până în 5 decembrie, iar concursul va începe în 10 decembrie, odată cu anunțarea cerințelor proiectului tehnic. Cei interesați să participe la OSF Hackathon pot aplica aici. Participanții la această ediție pot câștiga premii în bani, pentru locurile I, II și III, dar și premii speciale. Dincolo de acestea, prin intermediul OSF Hackathon, studenții suceveni au șansa de a câștiga experiență alături de specialiști IT de top și de o companie competitivă la nivel internațional. Șansa unei viitoare angajări în cadrul companiei rămâne cel mai important beneficiu evidențiat de participanții edițiilor anterioare.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share