Banner

TRW: Județul Neamț câștigă un angajator de top

Moldova s-a “îmbogățit” cu un angajator de top – în luna aprilie, compania americană TRW Automotive Holdings Corp. a inaugurat, oficial, noua fabrică din Roman, județul Neamț.

Tăierea panglicii inaugurale pentru unitatea de producție din Roman a coincis cu marcarea unui deceniu de prezență în România a TRW Automotive, lider mondial în producţia de sisteme de siguranţă pentru industria auto. Activitatea de producţie a început în Timişoara. Ulterior, compania şi-a extins producţia, gradual, în patru locaţii: Oraviţa, Lupeni, Marghita şi Baia Mare.

TRW Automotive îşi extinde în continuare activitatea operaţională prin noua fabrică din judeţul Neamţ. Unitatea va asigura coaserea pernelor airbag pentru mai multe fabrici TRW de confecţionare a echipamentelor de siguranţă a pasagerilor și le va pregăti pentru modulul de asamblare. Fabrica din Roman a început activitatea în 2013 şi se estimează că, până la sfârşitul anului, aproape 400 de persoane vor lucra în cadrul acestei unităţi. În prezent, în România, TRW îşi desfăşoară activitatea cu mai mult de 4.000 de angajaţi. Deschiderea unităţii de producţie din Roman consolidează amprenta TRW în România. Aceasta va ajuta la dezvoltarea comunităţii locale şi a mediului economic din zonă. Forţa de muncă locală are abilităţile necesare, astfel încât sunt încrezător că, împreună, vom satisface aşteptările pe partea de calitate şi siguranţă ale clienţilor şi ale companiei TRW. Le mulţumim tuturor celor care ne-au oferit sprijin pe parcursul înfiinţării fabricii în Roman, autorităţilor locale şi centrale. Suntem siguri că vom beneficia de aceeaşi implicare în vederea dezvoltării fabricii. Dezvoltarea acesteia va reprezinta un beneficiu atât pentru Roman, cât şi pentru România”, este convins Mihai Bodor, directorul general al fabricii TRW din Roman.

Vicepreședintele diviziei TRW Occupant Safety Systems, Frank Müller, mărturisește că decizia de a alege România, pentru a dezvolta această investiție, a venit ca urmare a experienței pozitive cu fabrica din Timișoara. “Au fost în competiție mai multe țări. Decizia de a alege România a fost una simplă, bazată pe experiența fabricii din Timișoara. TRW deschide această nouă fabrică în România pentru a răspunde volumului mărit de cereri privind coaserea pernelor de airbag, pentru următorii cinci ani. De la 4.000 de perne pe zi, cât producem astăzi, vom ajunge la 20 de milioane de perne pe an, în 2020”, anunță Frank Müller.

DESPRE TRW

Unul dintre cei mai importanți furnizori pentru industria auto, la nivel global, TRW Automotive a înregistrat vânzări de 17,4 miliarde dolari, în 2013. Gigantul american, cu sediul central în statul Michigan, are peste 65.000 de angajați, în 185 de locații răspândite pe cinci continente. Ei sunt repartizaţi în sectoare precum sisteme de asistenţă la condus, sisteme de frânare, sisteme de direcţie, suspensii, sisteme de siguranţă (centuri, airbag-uri), componente ale motorului, electronică, etc.

articol publicat în sb.business – ediția de toamnă 2014

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share