UBB IT HUB: Primul IT Hub studențesc din Cluj-Napoca

Primul IT HUB studenţesc din Cluj-Napoca – UBB IT HUB – va începe, în 1 februarie, recrutarea studenţilor care doresc să contribuie la accelerarea digitalizării sistemului de învăţământ superior din România.

Unul dintre principalele obiective ale proiectului vizează realizarea unui software ce permite managementul sălilor Universității Babeș-Bolyai (UBB) și a unuia care să permită cazarea automată a fiecărui student, ținând cont și de preferințele acestuia. Cele două softuri ar putea determina reducerea cu până la 60 la sută a timpului necesar celor două procese. “Ca membru activ în Consiliul de Administrare a Cantinelor şi Căminelor Studenţeşti ale UBB, am observat, de multe ori, lipsa instrumentelor inteligente pentru rezolvarea problemelor de zi cu zi, și am încredere că UBB IT HUB este soluția pentru dezvoltarea noastră, a celor din mediul universitar”, afirmă Andrei Tecsi (foto), coordonatorul proiectului.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

În procesul creării celor două programe, rolul de client va fi preluat de una dintre structurile UBB, rolul de manager/ project manager/ tech lead va fi asumat de un mentor, iar cel de programator va fi atribuit voluntarilor. “CSUBB dorește ca acest proiect să poată fi aplicat în interesul studenților universității, iar membrii responsabili de proiect sunt dornici să împărtească modul de lucru și cunoștințele necesare dezvoltării unui astfel de hub altor membri ai comunității academice. Ne așteptăm ca replicarea modelului nostru în alte universități să fie primul pas spre o standardizare a mijloacelor tehnologice folosite în mediul universitar și, de ce nu, o cale de a simplifica traseul documentelor administrative”, spune prefectul studenților din UBB, Cătălin Hădadea.

UBB IT HUB este un program pilot al Consiliului Studenților din UBB și are ca scop accelerarea digitalizării sistemului educațional superior din România. Membrii hub-ului vor fi voluntari care au cunoștințele și abilitățile necesare pentru a deprinde rapid modul de lucru practicat și în marile companii din domeniul IT, respectiv trei mentori ce vor superviza și coordona întreaga activitate a voluntarilor.

Necesitatea digitalizării sistemului educațional superior este un subiect abordat și la nivelul Comisiei Europene, care va organiza, în 27-28 febuarie, un hackathon cu tema inovării în sistemul educațional superior. Unul dintre fondatorii UBB IT HUB va fi prezent la eveniment, pentru a prelua informațiile de actualitate ce vizează acest subiect și pentru a împărtăși soluțiile identificate la Cluj-Napoca. Mai multe informații sunt disponibile aici.

Articolul anterior

Berarii României au un nou președinte

Articolul următor

Marquardt a trecut pragul de 10.000 de angajați la nivel global

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share