VIDEO. Uber și-a concediat 3.500 de angajați pe Zoom, în trei minute

Săptămâna trecută, Uber a organizat mai multe întâlniri cu angajații, pe platforma Zoom, pentru a-i informa că sunt concediați.

Daily Mail a intrat în posesia unui videoclip în care Ruffin Chevaleau, șefa Centrului de Excelență Uber din Scottsdale, Arizona, anunță 3.500 de angajați că sunt disponibilizați, deoarece volumul călătoriilor a scăzut dramatic, în ultimele luni. “Realitatea dificilă și nefericită este că nu există suficient de lucru pentru mulți angajați de asistență pentru clienți din prima linie. Drept urmare, eliminăm 3.500 de roluri de asistență pentru clienți. Rolul vostru este afectat și astăzi va fi ultima voastră zi de lucru la Uber”, le transmite Chevaleau.

“Cu toată lumea la distanță și o schimbare de această amploare, a trebuit să facem acest lucru într-un mod care să ne permită să vă spunem cât mai repede posibil, ca să n-o auziți de pe piața zvonurilor”, a mai spus Ruffin Chevaleau. Întâlnirea a durat trei minute, iar imediat după mesajul venit din partea conducerii Uber, accesul foștilor salariați la sistemele de comunicații ale companiei a fost restricționat. Angajații care au participat la videoconferință lucrau în 46 de țări.

Credem că te-ar interesa și: Cum am devenit “neangajabilă”

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Disponibilizările de la Uber nu au fost, însă, o surpriză. Săptămâna trecută, compania a anunțat că intenționează să reducă 3.700 de locuri de muncă din cauza coronacrizei. Echipele de asistență și cele de recrutare au fost “subțiate”, întrucât Uber a înregistrat, în aprilie, o scădere a activității sale globale cu 80 la sută. De altfel, și CEO-ul Uber, Dara Khosrowshahi, a anunțat că va renunța la salariul de bază din cauza crizei.

Articolul anterior

Liber la angajări la stat, fără concurs. Aproape 300 de posturi disponibile în instituțiile publice, în acest moment

Articolul următor

Bosch se implică activ în lupta împotriva COVID-19, în România

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share