Vodafone vrea să devină “cel mai bun angajator pentru femei”, în următorii 10 ani

Compania Vodafone România lansează trei programe de resurse umane, care sprijină femeile în dezvoltarea vieții personale și profesionale.

Cele trei inițiative – Girls Up, Lean in Circles, Digital Aplhas – vizează toate categoriile de vârstă și toate funcțiile reprezentate în companie. Femeile reprezintă acum aproape 58 la sută din circa 3.000 de angajați Vodafone România și ocupă peste 47 la sută dintre pozițiile de management.

Girls Up este un program de șase luni, adresat femeilor între 18 și 26 de ani, din toate funcțiile din companie. Este conceput pentru a oferi tinerelor angajate posibilitatea de a se dezvolta personal și profesional, prin schimb de idei, cunoștințe și experiențe. Este structurat ca o combinație de sesiuni facilitate de evaluare a punctelor forte și a barierelor de dezvoltare neidentificate, menite să le sporească participantelor încrederea în sine, sesiuni de învățare pentru descoperire, în care să descopere diferite alte funcții din Vodafone și modul în care acestea interacționează între ele, și un program intern de mentorat, susținut de persoane din management.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Lean in Circles este un program de mentorat de tip peer to peer. Este inspirat, conceput și bazat pe inițiativa globală lean in, care încurajează femeile să-și urmărească ambițiile. Organizat în sesiuni de câte șase luni și structurat în serii întâlniri lunare, încurajează dezvoltarea competențelor non-tehnice (soft), susține fiecare persoană să evolueze în ritmul propriu și abordează teme precum cele legate de punctele forte și capacitățile neidentificate, branding personal, echilibrul între viața personală și profesională, adaptabilitatea.

Digital Aplhas este conceput pentru a încuraja și inspira femeile să înceapă sau să-și consolideze o carieră în domeniul digital. Liderii femei din domeniul digital se implică în promovarea alfabetizării digitale și preiau rolul de mentor pentru cele care doresc să urmeze o astfel de carieră. Femeile din echipele care lucrează în domeniul digital în Vodafone și tinerele înscrise în programul de management trainee Discover își împărtășesc cunoștințele cu alte colege. Programul este structurat pe două secțiuni, cu o durată de 12 luni: o parte de instruire, cu sesiuni de networking și evenimente externe, și cealaltă cu sesiuni pe teme digitale, susținute de femei, concepute ca o serie de cursuri de tip drop-in, în programare, stilul de lucru de tip agile, IoT, marketing digital și alte subiecte conexe.

Avem un angajament ferm pentru susținerea diversității și women’s empowerment. Noile noastre inițiative vor contribui la un echilibru mai bun din punct de vedere al reprezentării de gen și la consolidarea mai departe a companiei. Ambiția noastră pe termen lung, la nivel global, este să devenim, în următorii zece ani, cel mai bun angajator pentru femei, și credem că, dacă investim în continuare în noi astfel de programe globale și locale, vom reuși acest lucru”.

Fragiski Melissa

HR Director @ Vodafone România

Cele trei inițiative sunt o continuare a programelor adresate femeilor, lansate în ultimii doi ani. Vodafone România a inițiat, la nivel local, programul Vodafone ReConnect, conceput pentru a atrage femeile cu potențial, care au părăsit un loc de muncă în urmă cu mai mulți ani, indiferent de industria în care au activat. Girls in STEM le oferă fetelor între 14-18 ani o experiență unică de învățare și le încurajează să urmeze o carieră într-un domeniu tehnic. Connected She Can, un program de dezvoltare în leadership, conceput pentru lideri-femei, le ajută să se dezvolte mai repede și le oferă sprijin ce constă în sesiuni de coaching. Prin Women in Red Awards, sunt recunoscute realizările femeilor care sunt o sursă de inspirație pentru cei din jur, le oferă o platformă prin care li se recunoaște contribuția în companie și inspirația oferită colegilor. Un alt program este Women in Technology, prin care sunt promovate poveștile de succes ale femeilor din tehnologie, la evenimentul internațional Women’s Week.

Luna aceasta, Vodafone a lansat și o nouă politică de resurse umane, ca parte a unei inițiative globale ce vizează acordarea de sprijin specific victimelor violenței și ale abuzului domestic. Angajații vor avea acces la asistență și consiliere specializată și vor beneficia de concediu suplimentar plătit, de până la zece zile, numit concediu pentru siguranță, și de plata în avans a trei salarii, pentru rezolvarea problemelor administrative.

Articolul anterior

Cea mai importantă competiție internațională de comunicare a științei, deschisă pentru studenţii şi cercetătorii români

Articolul următor

GSK Consumer Healthcare are un nou General Manager pentru România și Balcani

Articole din aceeași categorie
Total
30
Share