Volkswagen renunță la 5.000 de angajați, în următorii doi ani

Foto: Volkswagen

Până la finalul lui 2023, Volkswagen AG va renunţa la 5.000 de angajaţi de la fabricile sale din Germania, ca parte a programului de reducere a costurilor, pentru finanţarea tranziţiei la vehiculele electrice, a anunţat grupul german.

Al doilea producător auto global se aşteaptă ca până la 900 de angajaţi să opteze pentru schema de pensionare anticipată, iar circa 2.000-4.000 de angajaţi vor părăsi compania în urma opririi graduale a activităţilor lor.

Surse din companie au declarat pentru Reuters că va fi redus numărul locurilor de muncă la şase fabrici din Germania ale principalului brand, VW, care are aproximativ 120.000 de angajaţi. În 2019, VW anunţase concedierea a 7.000 de angajaţi. Publicaţia Handelsblatt, care anunţase anterior planul, a informat că grupul german va tăia până la 5.000 de locuri de muncă.

Reprezentanţii Volkswagen nu au comentat în privinţa costurilor, care vor depinde de numărul celor care acceptă ofertele de pensionare parţială sau anticipată. Sursele au estimat costurile la aproximativ 500 de milioane de euro. În schimb, grupul german va majora bugetul pentru pregătirea angajaţilor cu 40 milioane de euro, la 200 milioane de euro.

Până în 2030, Volkswagen vrea să producă circa 26 de milioane de maşini integral electrice şi circa şapte de milioane de vehicule hibride. Grupul Volkswagen a anunţat recent că şi-a majorat investiţiile planificate în tehnologiile digitale şi vehiculele electrice până la 78 de miliarde de euro în următorii cinci ani. În jur de 35 de miliarde vor fi investite în mobilitate electrică, notează Agerpres.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Profitul operaţional, excluzând elementele excepţionale legate de Dieselgate (scandalul emisiilor), a scăzut cu 45 la sută, anul trecut, la 10,6 miliarde de euro. Vânzările au scăzut cu 15,2 la sută, la circa 9,3 milioane de vehicule. Numărul de automobile pur electrice livrate s-a triplat, la aproape 232.000 unităţi, iar la modelele plug-in hybrid creşterea a fost de 175 la sută, la peste 190.000 de unităţi.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share