Yonder: “Passion for innovation”

“Într-o lume în continuă şi rapidă schimbare, înving doar cei care sunt capabili să anticipeze aceste schimbări şi să se adapteze în permanenţă” – este viziunea companiei clujene, care se mândreşte cu faptul că este o firmă inovatoare, că oferă produse şi servicii de cea mai înaltă calitate şi că este un partener de încredere pentru clienţii săi, cărora, prin serviciile oferite, le dă posibilitatea de a-şi consolida imaginea şi performanţa şi de a obţine rezultate foarte bune în afaceri.

Încă din 1993, eforturile au fost concentrate în această direcţie, iar rezultatele au dovedit angajamentul oamenilor de la Yonder pentru excelenţă şi pentru evoluţie, precum şi deschiderea lor spre noi provocări. “Este misiunea noastră să anticipăm nevoile clienţilor şi să creăm soluţii inovatoare pentru aceştia. Pentru a putea face acest lucru, trebuie să acordăm o atenţie deosebită avantajului nostru competitiv, ce rezidă în angajaţi, deoarece, în opinia noastră, în special în acest domeniu, oamenii sunt cei care fac diferenţa între companii. O strategie genială, un produs extraordinar sau un serviciu inovativ ne pot poziţiona pe harta competitivităţii, dar numai o execuţie solidă ne poate ţine acolo. Trebuie să fim capabili să ne atingem obiectivele conform angajamentelor asumate, să ne folosim creativitatea pentru depăşirea aşteptărilor, prin urmare, trebuie să fim exigenţi cu noi înşine, pentru a ne atinge ambiţiile”, afirmă Anda Comşa, director de Resurse Umane la Yonder România.

Am fost întotdeauna interesaţi de performerii de top şi de motivul pentru care ei sunt atât de buni. Ce face diferenţa între un performer de top şi unul obişnuit? Ce este acel <ceva special>, pe care trebuie să-l găsim în angajaţii noştri, pentru a ne asigura avantajul competitiv pe piaţă? <Atitudinea de învingător> este ceea ce căutăm.

Anda Comşa

Conducerea companiei se aşteaptă ca angajaţii săi să își asume responsabilitatea pentru propria muncă și caută mereu oameni foarte bine pregătiți și foarte motivați, cu bune abilități de comunicare, creativi, și pentru cei care doresc să urmeze o carieră în management, cu aptitudini puternice de lider. “În fiecare zi, ne așteptăm ca angajații noștri să aibă o abordare pro-activă față de clienți, să transforme interacțiunile obișnuite în experiențe mult mai valoroase, să fie motivați în a livra la standarde ridicate de calitate și în a-i sprijini pe alții să realizeze același lucru”, completează Anda Comşa.

La Yonder, una dintre cele mai importante provocări este nu doar aceea de a oferi un mediu de lucru motivant şi care inspiră, ci şi de a maximiza angajamentul angajatului prin susţinerea dezvoltării profesionale, prin oferirea cadrului pentru creşterea valorii proprii şi, prin aceasta, a valorii companiei. Aşa s-a născut, la începutul lui 2011, Academia Yonder, care concentrează două domenii principale de performanţă: dezvoltarea profesională constantă a angajaţilor şi atragerea studenţilor şi absolvenţilor pasionaţi de tehnologie, prin intermediul unor programe de internship provocatoare.

În ultimii ani, Yonder a arătat un interes constant în atragerea şi retenţia absolvenţilor tineri şi talentaţi. Mulţi sunt olimpici sau câştigători ai unor concursuri importante, precum Microsoft Imagine Cup. Talentul lor a fost confirmat la scurt timp după ce şi-au început cariera în cadrul companiei, iar astăzi mulţi dintre ei sunt membri valoroşi ai echipei Yonder. Şi-au câştigat o vastă experienţă în lucrul cu diverse tehnologii şi în diferite arii ale business-ului, iar unii dintre ei conduc acum proiecte de succes. “Suntem foarte mândri de angajaţii noştri. Având în vedere succesul acestor programe de internship, am decis să le extindem pe tot parcursul anului – nu numai pe timpul verii -, astfel că, din 2012, suntem nerăbdători să oferim oportunităţi de învăţare şi dezvoltare tuturor studenţilor talentaţi şi creativi, care doresc să urmeze o carieră în dezvoltarea de software”, explică directorul de Resurse Umane al companiei Yonder.

All Year Round Internship este programul care îşi propune să ofere sprijin şi îndrumare pentru cei care doresc să devină profesionişti de succes în domeniul software. El merge dincolo de abordările tradiţionale de învăţare şi de mentorat, şi dezvoltă un mediu ce favorizează dezvoltarea profesională a participanţilor.

O companie Total Specific Solutions

Din 2007, Yonder este parte a grupului Total Specific Solutions, un centru de forță IT ce oferă soluții specifice pentru 500 de companii de top, guverne naționale și locale. TSS, care are reprezentanțe în Olanda, Belgia și România, operează independent, în domeniile software, consultanță de afaceri și servicii ICT. Printre firmele membre ale grupului TSS se numără Co-maker, Everest, KZA, PharmaPartners, Pink Roccade Healthcare, Pink Roccade Local Government si TASS. Fiecare dintre aceste companii este un jucător de top pe piața proprie.

articol publicat în sb.business – ediția de primăvară 2012

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share