Zece IT-iști, foști stagiari la Google și Facebook, „antrenează” elevii români pentru Bac-ul la Informatică

Platforma WellCode.ro conţine o serie de peste 200 de lecţii şi probleme care îi vor pregăti pe tineri pentru Bacalaureat, dar mai ales pentru o viitoare carieră în domeniul informatic.

Fiecare concept nou este explicat cu exemple din viaţa reală, astfel încât beneficiarii cursurilor online să înţeleagă unde se pot aplica aceste cunoştinţe nou învăţate. După fiecare lecţie parcursă, cursantul îşi va evalua cunoştinţele printr-un examen de tip grilă, iar în cazul în care a răspuns greşit la anumite întrebări platforma nu îl va „pedepsi”, ci îi va da ocazia să recitească acele părţi din curs pe care nu le-a înţeles şi să le aprofundeze mai bine.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Dincolo de cursurile strict teoretice, platforma va evalua abilităţile cursanţilor şi prin exerciţii aplicative, în cadrul cărora aceştia vor scrie un program informatic de la zero în limbajul de programare C++, iar rezultatele evaluărilor vor fi emise în câteva secunde. Dacă nu au înţeles unele aspecte de ordin tehnic sau, pur şi simplu, nu reuşesc să rezolve problema din timpul testului, cursanţii pot lăsa un comentariu, iar organizatorii proiectului sau cei peste 20.000 de membri înregistraţi pe platformă îi vor oferi suport.

„Majoritatea tinerilor care vor să-şi construiască o carieră în IT sau trebuie doar să finalizeze cu brio proba la Informatică, din cadrul Bacalaureatului, întâmpină aceeaşi problemă: informaţiile pe care le regăsesc în culegeri sau manuale nu sunt suficient de sistematizate, iar acest lucru îngreunează mult procesul de învăţare. Mai mult decât atât, chiar dacă ai învăţat din culegeri ore în şir, va fi la fel de greu să afli dacă problemele pe care le-ai scris sunt 100 la sută corecte, iar de cele mai multe ori elevii apelează la profesori pentru corectură. Şi, cum profesorii de informatică sunt foarte ocupaţi şi, conform orarului, majoritatea elevilor se întâlnesc cu ei de cel mult două ori pe săptămână, elevul va bate pasul pe loc şi nu va reuşi să parcurgă toată materia în mod corespunzător”, explică Petru Trîmbiţaş, unul dintre coordonatorii proiectului WellCode.

Cine sunt fondatorii platformei WellCode

Platforma este dezvoltată de o echipă formată din zece tineri IT-işti, cu intership-uri la companii de top din străinătate, precum Google sau Facebook, şi au pregătit olimpici care au obţinut zeci de medalii la competiţii naţionale. Proiectul a luat naştere din dorinţa de a schimba mentalitatea învăţământului românesc, cel puţin în domeniul Informaticii, care are nevoie de modernizare continuă. În septembrie 2017, a fost lansat primul modul cu ajutorul căruia mulți cursanţi care nu deţineau noţiunile de bază au făcut progrese vizibile, iar acum platforma conţine două module, peste 200 de lecţii şi probleme şi peste 20.000 de membri activi.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close