Absolvenții UMF Cluj-Napoca, cei mai buni la rezidențiat, în 2020

REALIZARE. UMF “Iuliu Hațieganu” se poate mândri cu cea mai mare rată de promovare din întreaga țară, la toate cele trei domenii.

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Sănătății, rezultatele obținute în acest an de candidații la examenul național de intrare în rezidențiat clasează Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca pe primul loc în topul universităților de profil.

În ceea ce privește procentul de candidați promovați, la nivelul promoției 2020 și la nivelul absolvenților din toți anii, care s-au prezentat la examenul de rezidențiat, în 15 noiembrie, UMF “Iuliu Hațieganu” se poate mândri cu cea mai mare rată de promovare din întreaga țară, la toate cele trei domenii.

Dintre cei peste 1.600 de candidați înscriși la examen, au promovat, la Medicină, 95,58 la sută, la Medicină Dentară – 76,89 la sută, iar la Farmacie – 98,65 la sută. Absolvenții universității clujene nu doar că au promovat examenul în număr foarte mare, dar au avut și cele mai bune rezultate. Au obținut cele mai multe punctaje de peste 90 la sută, la toate cele trei domenii: Medicină – 25,47 la sută, Medicină dentară – 8,02 la sută, Farmacie – 11,35 la sută.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

Potrivit metodologiei de concurs stabilite de Ministerul Sănătății, punctajul minim de promovare a examenului de rezidențiat a fost de 60 la sută din punctajul maxim realizat la nivel naţional pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, respectiv 559 de puncte la Medicină, 526 de puncte la Medicină Dentară și 538 de puncte la Farmacie. Anul acesta, aproape 12.000 de absolvenţi ai facultăților de medicină și farmacie au susţinut examenul de rezidențiat pentru unul dintre cele peste 9.100 de locuri scoase la concurs. Dintre ele, au fost repartizate în jur de 8.600, prin teleconferinţă, între 24 și 27 noiembrie, pe baza punctajului obținut la examen.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share