“Acasă”, cel mai premiat documentar românesc din 2020, eligibil pentru Oscar

Povestea unei familii care a locuit 18 ani în Delta Văcăreşti s-a transformat în cel mai premiat documentar românesc al acestui an.

Documentarul de debut al lui Radu Ciorniciuc a fost realizat pe parcursul a patru ani, în care el a urmărit marea aventură prin care a trecut familia Enache, de la o viaţă în armonie cu natura la traiul plin de provocări din marea junglă urbană.

“Acasă” este eligibil pentru nominalizare la Premiile Academiei Europene de Film (EFA). Anul acesta, a primit premii internaţionale importante: premiul special al juriului pentru Imagine în competiţia World Cinema Documentary la Sundance Film Festival, marele premiu la DOK.fest München (VIKTOR Main Competition), premiul special al juriului la Thessaloniki Documentary Festival, marele premiu la Festivalul Internaţional de Film de la Cracovia, Premiul pentru Drepturile Omului la Festivalul de Film de la Sarajevo şi Premiul Moral Approach la Festivalul de Film Documentar MakeDox (Macedonia).

Distincţiile internaţionale îi asigură eligibilitatea în cursa pentru o nominalizare la Oscar, în categoria “cel mai bun lungmetraj documentar”. Premiera naţională a filmului a avut loc la Festivalul Internaţional de Film Transilvania, unde a câştigat Premiul “Zilele Filmului Românesc” în secţiunea lungmetraj. “Acasă” va fi disponibil pe HBO GO, din 15 octombrie.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

Articolul anterior

Directorul general al Dacia este noul preşedinte al Asociației Constructorilor de Automobile din România

Articolul următor

Daniela Ropotă, noul președinte al Asociației Analiștilor Financiar Bancari din România

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share