AdePlast deschide fabrici noi în Craiova, Cluj, Oradea și Ploiești

Compania AdePlast își extinde facilitățile de producție printr-o nouă platformă industrială la Craiova, dar are planuri de dezvoltare și în alte zone.

Până în 2018, AdePlast va construi în Ișalnița o nouă fabrică de mortare și una de polistiren. “Am achiziționat deja terenul de 20 hectare și am demarat operațiunile necesare construcțiilor. Dezvoltarea pe care am programat-o la Craiova va fi o copie a celei de la Roman și are scopul de a deservi toată partea de sud a țării, Bulgaria, Serbia, dar și celelalte țări din fosta Iugoslavie. Este luată în calcul dezvoltarea în anii următori a ambalajelor pentru piesele din producția auto, având în vedere că la distanță mică de noi se află fabrica Ford. Estimăm că vom începe livrările în mai 2018”, declară Marcel Bărbuț, CEO AdePlast.

Concomitent cu dezvoltarea de la Craiova, AdePlast intenționează să construiască o nouă hală de producție a polistirenului la Oradea, pe o suprafață de 2.800 de metri pătrați, achiziționată deja, care se află pe locul fostei fabrici Chimprestor. Aici își va găsi loc o nouă linie de producție a polistirenului dedicat construcțiilor speciale, precum acoperișurile în pantă și pentru încălzirea în pardoseală. 50 la sută din producție este deja programată să fie livrată către Ungaria și Austria.

Compania are în vedere o nouă facilitate de producție în Cluj și a început căutările unui teren de circa 4-5 hectare. AdePlast va produce aici inclusiv ambalaje de polistiren  pentru fabricile din parcul industrial din Cluj. Conducerea companiei a luat în calcul și producția de polistiren pentru sistemele de încălzire în pardoseală și pentru acoperișuri. La Ploiești, va deschide o nouă linie de producție pentru polistirenul dedicat acoperișurilor în pantă și pentru sistemele de încălzire în pardoseală. Actualul depozit de vopsele va fi mutat într-o hală nouă, iar în spațiul rămas va fi montată linia de producție. “Am demarat o nouă fază de dezvoltare industrială pentru AdePlast, întrucât este un moment propice pentru ca tehnologiile de ultimă generație pe care le adoptăm să ajungă să producă efecte pozitive pe toată piața. Beneficiarii finali vor fi cei care vor avea de câștigat, împreună cu toți partenerii noștri”, adaugă Marcel Bărbuț.

Compania AdePlast a înregistrat la mijlocul anului o creștere a cifrei de afaceri cu 20 la sută, iar exporturile au avut un avans de 136 la sută pe aceeași perioadă.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share