Adrian Şulcă aduce României prima medalie de aur, la Jocurile Olimpice de Tineret

Calafeteanul Adrian Șulcă a obținut o performanță extraordinară la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires. Tânărul judoka a câștigat medalia de aur, după un Ippon spectaculos, în primul minut al finalei.

Medaliat cu bronz, anul acesta, la “Europenele” pentru Cadeți din Bosnia, la categoria -73 kg, Adrian a trebuit sa lupte la categoria -81 kg și s-a impus după un parcurs perfect. A început concursul cu un Ippon în fața lui Rihari Iki, din Noua Zeelandă, iar apoi a trecut de australianul Rhys Allan și slovacul Alex Barto. În finală l-a învins lejer de cehul Martin Bezdek.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Peste 4.000 de sportivi, cu vârste cuprinse între 15 şi 18 ani, participă la competiţiile de la Buenos Aires, care se vor încheia pe 18 octombrie. Pentru prima oară în istoria olimpică, competiţia polisportivă propune un număr egal de sportivi la fete şi băieţi, care se vor întrece la 32 de sporturi. Ei speră ca Jocurile Olimpice de Tineret 2018 să constituie o trambulină pentru Olimpiada de la Tokyo, din 2020, şi cea de la Paris, din 2024. Echipa României este formată din 34 de sportivi – 21 de fete şi 13 băieţi -, care vor concura la 14 discipline sportive.

Articolul anterior

Schaeffler prelungește mandatul actualului CEO pentru încă 5 ani

Articolul următor

EY România mută recrutarea pe mobile

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share