Agenție de recrutare: două treimi dintre românii care caută un loc de muncă au așteptări salariale nerealiste

Circa 65 la sută dintre candidați au așteptări salariale nerealiste, angajatorii sunt dispuși să-și majoreze bugetele, însă competențele candidaților trebuie să fie în concordanță cu solicitările lor, arată un studiu elaborat la nivel global de EY.

Piața muncii se confruntă cu o criză pe toate nivelurile ierarhice, de la personalul de curățenie la specialiști (arhitecți, ingineri, consultanți de vânzări, contabili), la middle și top management. În timp ce 42 la sută dintre angajați susțin că au nevoie de majorarea salariului, doar 18 la sută dintre angajatori împărtășesc această opinie.

Una dintre categoriile profesionale cel mai afectate de situația economică este cea de agenți de vânzări, în timp ce recrutarea pentru poziții din zona de top management nu există dificultăți, datorită bugetelor mai mari existente pentru astfel de funcții. “Un salariu de 5.000-6.000 de lei net pentru funcția de contabil senior e considerat acum nesatisfăcător de majoritatea angajaților, care se așteaptă să fie remunerați cu 7.000-8.000 de lei. Un alt exemplu, o ofertă salarială de 9.000 de lei net pentru poziția de inginer în construcții și proiectare cu peste cinci ani experiență, este respinsă de majoritatea candidaților. Această situație, apărută în urmă cu circa patru luni, e valabilă toate posturile scoase pe piață”, spune Cristina Profeanu, consultant în domeniul resurselor umane și fondator și CEO al agenției de recrutare cristinaprofeanu.ro.

Lipsa transparenței salariale în anunțurile de recrutare este un alt motiv pentru care procesul de recrutare este îngreunat. Tot mai mulți candidați se așteaptă ca angajatorul să publice nivelul de salarizate din anunțul de recrutare. Potrivit unui sondaj derulat pe Linkedin, 90 la sută dintre respondenți susțin transparența salarială, fiindcă asta permite filtrarea candidaților încă din faza incipientă a procesului de recrutare. Anunțurile care menționează oferta salarială primesc cu 37 la sută mai multe CV-uri, potrivit BestJobs. Doar zece la sută dintre respondenți optează pentru secretizarea nivelului de salarizare în anunțurile de recrutare și argumentează că devoalarea acestui aspect le este interzisă de angajator.

“Salariul trebuie să fie direct proporțional cu abilitățile și competențele angajatului, însă nu trebuie ignorate posibilitățiile angajatorului. Cei mai căutați sunt angajații între 30 și 40 de ani, dar ei sunt și cei mai pretențioși. În general, angajatorii evită persoanele foarte tinere, din cauza lipsei de experiență, dar și persoanele trecute de o anumită vârstă. Chiar dacă angajatorii sunt dispuși să majoreze bugetele, ei se așteaptă ca angajații să aducă plus valoare”, adaugă Cristina Profeanu.

Creșterea inflației la 15,3 la sută în august, de la 14,96 la sută în iulie, modificarea codului fiscal și optimizarea costurilor de către angajatori au creat, în ultimele șase luni, o distanță semnificativă între oferta angajatorilor și solicitările candidaților. De aceea, numărul angajaților dispuși să renunțe la jobul actual a ajuns la 43 la sută, față de șapte la sută în urmă cu un an. Nouă din zece majorări salariale nu acoperă nivelul inflației, iar 56 la sută dintre angajați apreciază că o mărire de salariu între zece și 30 la sută ar fi suficientă pentru diminua efectele inflației, conform BestJobs.

În ultimele șase luni, circa 80 la sută dintre candidați au devenit mai selectivi la schimbarea jobului și, pe lângă salarii mai mari, cer și posibilitatea de a lucra de acasă, un program flexibil de muncă sau beneficii extrasalariale. Angajatorii pun mai mult accent pe competențele avute deja și mai puțin pe formarea profesională a angajaților.

DESPRE AGENȚIA DE RECRUTARE CRISTINAPROFEANU.RO

Recrutează și selectează candidații în vederea angajării, oferă coaching de carieră pentru candidații care vor reconversie profesională sau sunt la început de drum, organizează workshop-uri de comunicare specifică mediului de business.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share