Amazon deschide un nou birou în România

Compania Amazon Web Services (AWS) a inaugurat primul său birou în Bucureşti și își va extinde echipa care sprijină numărul tot mai mare de clienţi şi parteneri din România.

Account manageri, manageri de parteneri, arhitecţi de soluţii şi alte roluri de suport vor sprijini organizaţiile româneşti de toate dimensiunile, pe măsură ce fac tranziţia către AWS. Avira, Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din România, Bit Soft, BITSoftware, City Insurance, Enel, Nova Power & Gas, Superbet, The Third Iteration, Thinslices, UiPath şi multe altele se numără printre întreprinderile de top din România şi startup-urile cu cea mai rapidă creştere, care folosesc AWS pentru a-şi dezvolta şi reinventa afacerile. Clienţii români folosesc AWS pentru a rula o gamă completă de funcţionalităţi, de la aplicaţii mobile, web şi sociale, la medii de dezvoltare şi testare, analize Big Data, aplicaţii de afaceri pentru întreprinderi, Internet of Things (IoT), inteligenţă artificială (AI) şi machine learning (ML), precum şi aplicaţii critice, informează compania.

Przemek Szuder, lider AWS Europa Centrală şi de Est, apreciază că România dispune de resurse “incredibile” de talent şi de profesionişti IT bine pregătiţi şi creativi, care vorbesc multe limbi străine şi care dezvoltă aplicaţii software inovatoare. “În plus, găzduieşte multe companii româneşti importante şi startup-uri cu o creştere rapidă, care deschid calea în domeniul inovării digitale. Având în vedere că Bucureşti, Cluj-Napoca şi Iaşi se numără printre centrele IT cu cea mai rapidă creştere din Europa, considerăm că România este o locaţie foarte bună pentru afaceri şi dorim să continuăm extinderea prezenţei locale”, spune Przemek Szuder.

Noul birou vine după lansarea Centrului de Dezvoltare AWS din 2018 şi a Amazon CloudFront Edge Location din 2020 – ambele în Bucureşti. Centrul de dezvoltare găzduieşte echipele AWS care lucrează la tehnologii-cheie pentru serviciul Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2). Amazon CloudFront este un content delivery network (CDN) rapid, ce livrează în siguranţă date, videoclipuri, aplicaţii şi interfeţe API către clienţi la nivel global, cu o latenţă redusă şi la o viteză de transfer rapidă.

AWS sprijină dezvoltatorii din regiune, împreună cu AWS Training Partners, Bittnet şi Fast Lane CEE, și oferă cursuri de formare în sala de clasă şi în format digital. Instructorii din AWS Authorized Instructor Program oferă cursuri AWS Training Partner. Clienţii au avantajul de a-şi îmbunătăţi abilităţile tehnologice prin participarea la programele AWS Training, care sunt oferite de instructori care au cunoştinţe locale despre piaţă, cultură şi mediul de lucru.

AWS sprijină comunitatea locală de startup-uri prin aducerea în ţară a unor programe precum AWS Activate. AWS Activate oferă startup-urilor resursele de care au nevoie pentru a începe să lucreze cu AWS – inclusiv credite de până la 100.000 de dolari, instruire şi sprijin, dar şi contact cu incubatoare, acceleratoare şi firme de tip venture capital, precum Catalyst, Early Games, Gapminder, Impact HUB, Neogen, RocaX, SeedBlink, Startarium, Techcellerator şi Transilvania IT. Câteva dintre startup-urile care folosesc serviciile AWS pentru a inova, a-şi reduce costurile şi pentru a se dezvolta în cloud sunt 123 FormBuilder, Blugento, Elrond, Kinderpedia şi Themeisle.

Odată cu adopţia rapidă a AWS în rândul dezvoltatorilor, startup-urilor şi companiilor din România, comunităţile au lansat grupuri de utilizatori AWS, cu peste 1.100 de utilizatori activi în Bucureşti, Cluj-Napoca şi Iaşi. AWS sprijină sistemul de învăţământ din România cu AWS Educate, un program cuprinzător pentru dezvoltarea competenţelor în cloud computing pentru elevii de peste 16 ani. Printre instituţiile membre AWS Educate se numără Universitatea Babeş-Bolyai, Universitatea din Oradea, Universitatea Politehnică din Bucureşti şi Universitatea Valahia din Târgovişte.

De peste 15 ani, Amazon Web Services este cea mai cuprinzătoare şi cea mai adoptată platformă cloud din lume. AWS şi-a extins continuu serviciile pentru a susţine orice funcţionalitate în cloud şi are în portofoliu peste 200 de servicii complete pentru computer storage, baze de date, networking, analytics, inteligenţă artificială şi machine learning, Internet of Things (IoT), securitate, hybrid, realitate virtuală şi augmentată. Operează în 80 de Zone de Disponibilitate din 25 de regiuni geografice și are planuri de extindere cu încă 15 zone în cinci regiuni AWS – în Australia, India, Indonezia, Spania şi Elveţia. Milioane de clienţi – inclusiv startup-uri cu creştere rapidă, companii mici sau mari şi agenţii guvernamentale – folosesc serviciile AWS pentru a-şi gestiona infrastructura, pentru a deveni mai agili şi pentru a-şi reduce costurile de operare.

Articolul anterior

Scrisoarea CEO-ului Google pentru angajații "gigantului" american: "Viitorul muncii e hibrid"

Articolul următor

Cushman & Wakefield Echinox își mărește echipa: Şerban Iliescu se alătură departamentului de Asset Services

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share