Scrisoarea CEO-ului Google pentru angajații “gigantului” american: “Viitorul muncii e hibrid”

La începutul acestei luni, Sundar Pichai, CEO al companiilor Google și Alphabet, le-a trimis o scrisoare colegilor săi. 

Sundar Pichai îi informează că Google va adopta un sistem de muncă hibrid. 60 la sută dintre angajații Google vor veni la birou câteva zile pe săptămână, în timp ce 20 la sută vor lucra în birouri noi, iar 20 la sută vor munci de acasă.

Scrisoarea lui Sundar Pichai:

“Salut, Googlers,

Ne-am petrecut ultimul an concentrându-ne pe susținerea angajaților în timpul pandemiei. Sper că beneficiile suplimentare, precum Carer’s Leave (concediul pentru îngrijitori), indemnizația pentru munca de acasă, zilele suplimentare pentru <resetare> și posibilitatea de a lucra de oriunde aveți nevoie, au fost de ajutor pentru a trece peste această perioadă dificilă.

Și încă nu am trecut de ea. Este sfâșietor să vedem cum COVID se extinde vertiginos în locuri precum India, Brazilia și multe altele, din întreaga lume. Dacă locuiți într-unul dintre aceste locuri, vă rugăm să aveți grijă de voi și de cei dragi vouă. Suntem aici pentru a vă sprijini cu tot ce putem.

În alte zone, condițiile sunt mai puțin complicate și oamenii încep să revină la viețile de odinioară și să se gândească la întoarcerea la birou. De fapt, acolo unde am reușit să redeschidem birourile Google pentru cei care și-au dorit asta, aproape 60 la sută dintre angajații Google au ales să se întoarcă la birou.

De mai bine de 20 de ani, angajații noștri vin la birou pentru a rezolva probleme interesante – într-o cafenea, în jurul unei planșe de lucru sau în timpul unui meci de volei pe plajă sau de cricket. Campusurile noastre au fost în inima comunității Google, iar majoritatea angajaților noștri doresc în continuare să fie în campus o parte din timp. Cu toate acestea, mulți dintre noi s-ar bucura și de flexibilitatea de a lucra de acasă câteva zile pe săptămână, de a petrece o parte din an într-un alt oraș sau chiar de a se muta acolo permanent. La Google va fi loc pentru toate aceste posibilități.

În ultimul an, o echipă din REWS (n.r. divizia de real estate a Google) a reimaginat un loc de muncă hibrid, pentru a ne ajuta să colaborăm eficient în mai multe medii de lucru. Ea testează noi birouri multifuncționale și spații de lucru private și lucrează cu echipele noastre pentru a dezvolta o tehnologie video avansată, care să creeze o mai mare echitate între angajații din birou și cei care participă virtual. Toate aceste eforturi ne vor ajuta să lucrăm cu mai multă flexibilitate și să avem mai multe opțiuni, odată ce ne vom putea întoarce la birourile noastre la nivel global.

  • Un spațiu de lucru amenajat sub un cort mare de pânză, cu multe mese și scaune, cu plante și alte decorațiuni.

Această flexibilitate va veni sub forme diferite – iar zonele de produse și funcțiile vă vor împărtăși mai multe detalii despre toate aceste schimbări până la jumătatea lunii iunie. Iată care sunt principiile cheie:

O săptămână de lucru mai flexibilă:

  • Vom trece la o săptămână de lucru hibridă, în care majoritatea Googlerilor petrec în jur de trei zile la birou și două zile acolo unde lucrează cel mai bine. Deoarece timpul petrecut la birou va fi axat pe colaborare, domeniile și funcțiile voastre de produs vor ajuta la luarea unei decizii în legătură cu zilele în care echipele se vor reuni la birou. Vor exista și roluri în care va fi nevoie să te afli la birou mai mult de trei zile pe săptămână, din cauza naturii muncii.

Mai multe opțiuni pentru locul în care muncești:

  • Mai multe birouri la nivel global. Unul dintre cele mai mari avantaje ale Google este amprenta noastră globală. Investim în multe comunități minunate la nivel global, iar asta creează mai multe oportunități pentru angajați de a se deplasa în timpul carierei. Până la jumătatea lunii iunie, vom implementa un proces prin care puteți aplica pentru a vă muta la un alt birou. Pentru acordarea aprobărilor, vom lua în considerare dacă obiectivele de business pot fi atinse în noua locație și dacă echipa voastră deține infrastructura potrivită pentru a vă susține activitatea.
  • Munca la distanță: Vă vom oferi oportunități de a solicita să lucrați complet la distanță (departe de echipa sau de biroul vostru), în funcție de rolul vostru și de nevoile echipei. Înainte de pandemie, aveam mii de persoane care lucrau în locații separate de echipele lor principale. Mă aștept ca aceste cifre să crească în lunile următoare, pe măsură ce vom dezvolta mai multe roluri la distanță, inclusiv <sub-echipe> aflate complet la distanță. Veți putea aplica pentru muncă la distanță în zona sau funcția voastră de produs. La fel ca în cazul transferurilor de locație, superiorii voștri vor evalua dacă munca remote poate sprijini obiectivele echipei și ale afacerii. Indiferent dacă alegeți să vă transferați la un alt birou sau dacă optați pentru munca integral la distanță, remunerația voastră va fi ajustată în funcție de noua locație.
  • Aceste schimbări vor avea ca rezultat o forță de muncă în care circa 60 la sută dintre Googlers se reunesc la birou câteva zile pe săptămână, alți 20 la sută lucrează în locații noi și 20 la sută lucrează de acasă.

Mai multă flexibilitate în viața voastră:

  • Săptămâni de lucru <de oriunde>: În viitor, Googlerii vor putea lucra temporar dintr-o altă locație decât biroul lor principal timp de până la patru săptămâni pe an (cu aprobarea managerului). Scopul este să le oferim tuturor mai multă flexibilitate pentru călătoriile de vară și de vacanță.
  • <Timp de concentrare>: Zonele de produse și funcțiile vor oferi și ore de <concentrare>, astfel încât să limităm meeting-urile interne în perioadele în care oamenii trebuie să se concentreze asupra proiectelor aflate în lucru.
  • Zile de <resetare>: Vom continua să oferim zile suplimentare de <resetare>, pentru a-i ajuta pe angajați să se reîncarce în timpul pandemiei, în 2021. Următoarea noastră zi liberă la nivel global va fi vineri, 28 mai (sau următoarea zi lucrătoare, dacă aveți deja zi liberă pe 28). Bucurați-vă de ea!

Știu că anul trecut nu a fost ușor pentru nimeni și că mulți Googlers încă suferă pe măsură ce pandemia se prelungește. Vom trece peste asta – împreună – ca o comunitate Google.

Sunt extrem de optimist că, odată ce vom reuși, vom putea să ne reunim din nou în birourile noastre, pentru a-i vedea pe toți oamenii de care ne-a fost dor. Și vom putea lucra împreună în moduri cu totul noi, care să ne îmbunătățească munca, dar și viețile.

Viitorul muncii este flexibil. Schimbările de mai sus reprezintă un punct de plecare pentru a ne ajuta să muncim bine și să ne distrăm făcând acest lucru.

Aștept cu nerăbdare să continuu conversația cu voi”.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share