Angajatorii din România au postat peste 20.000 de joburi noi în 2021, pe eJobs. Piaţa se apropie de nivelul de dinaintea pandemiei

De la începutul anului, angajatorii români au postat peste 20.000 de joburi noi. Numărul candidaturilor a ajuns la 1,2 milioane, iar piaţa se apropie de nivelul anterior pandemiei, potrivit datelor platformei de recrutare eJobs.

Angajatorii români au început anul în forţă şi au scos pe piaţă peste 20.000 de noi locuri de muncă în doar trei săptămâni lucrătoare, iar numărul de joburi s-a apropiat de cel înregistrat în ianuarie 2020. Cele mai multe oportunităţi au venit din retail – peste 4.300 de locuri de muncă au fost postate în ianuarie. Prestări servicii a fost al doilea cel mai activ domeniu, urmat de IT/ Telecom, call-center/ BPO, industria alimentară, producţie şi construcţii.

Peste jumătate dintre joburile noi se adresează candidaţilor din Bucureşti şi Ilfov. Următoarele oraşe, în ordinea numărului de opţiuni deschise în faţa candidaţilor, sunt Cluj-Napoca, Timişoara, Braşov, Ploieşti, Iaşi şi Constanţa. Angajatorii din străinătate continuă să caute candidaţi români, cu toate că interesul acestora faţă de ideea de a pleca din ţară este în continuare scăzut.

“Vedem domenii care luni la rând au stat în aşteptare şi care acum recuperează, cum este cazul HoReCa, unde au reînceput să se caute oameni, odată cu decizia redeschiderii restaurantelor, chiar dacă încă suntem destul de departe de nivelul din 2020. În plus, dacă anul trecut vorbeam despre angajări masive doar în câteva industrii, care au crescut tocmai pe fondul contextului de criză, acum au reluat angajările şi celelalte sectoare. Telecomul sau bankingul sunt două exemple în acest sens. Pentru 2021, am văzut cele mai mici procente alocate intenţiei de a pleca la muncă în străinătate sau de a-şi deschide propriul business”, declară Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

În ceea ce priveşte comportamentul de aplicare al candidaţilor, în ianuarie, cel mai activ a fost segmentul entry level, urmat de mid-level (2-5 ani de experienţă) şi de senior level (peste cinci ani). Au fost aproape 127.000 de candidaţi, care, cumulat, au avut peste 1,2 milioane de aplicări. Pentru aceeaşi perioadă a anului trecut, au aplicat 106.000 de candidaţi pe eJobs.ro. În acest moment, peste 21.000 de locuri de muncă pentru Romania şi străinătate sunt disponibile pe ejobs.ro.

Lansată în 1999, eJobs este prima platformă de recrutare din România şi liderul pieţei locale de profil. Din 2012, este parte a grupului Ringier AG, compania internaţională de media localizată în Zurich, Elveţia. Cele 4,6 milioane de CV-uri şi cele peste 1,3 milioane de candidaturi lunare constituie cea mai mare bază de candidaţi activi din România. Mai mult de două milioane de utilizatori unici folosesc în fiecare lună serviciile eJobs.ro, iar zilnic sunt actualizate 7.000 de CV-uri.

Articolul anterior

Cele mai frecvente întrebări ale medicilor despre vaccinare primesc răspuns într-o broșură lansată de Ministerul Sănătății

Articolul următor

Grupul Altex devine "verde": investiții de peste un milion de euro pentru energie regenerabilă, în 2021

Articole din aceeași categorie
Total
5
Share