Grupul Altex devine “verde”: investiții de peste un milion de euro pentru energie regenerabilă, în 2021

Liderul pieței de retail din România își consolidează noua strategie de dezvoltare în construcția, respectiv consolidarea tuturor magazinelor proprii în direcția energiei verzi, regenerabile, prin instalarea de panouri fotovoltaice.

Alături de parteneri de top de pe piața locală a serviciilor de energie, Altex a transformat deja în ”clădiri verzi” magazinele proprii și centrele logistice din Arad, Satu Mare și Chiajna, și are în curs de implementare peste alte 3.000 de panouri fotovoltaice în Lugoj, Deva și Dragomirești, pe o suprafață totală de 6.670 mp. Valoarea totală a investiției realizate până acum trece de un milion de euro.

”Altex dovedește cu fiecare pas faptul că este liderul pieței în ceea ce privește modernizarea și eficientizarea retailului românesc. Astăzi, poate mai mult decât oricând, trebuie să fim atenți la nevoile reale ale societății, să protejăm resursele și să promovăm sustenabilitatea. Producția și consumul de energie verde sunt esențiale pentru viitorul comunității, alternative pe care noi le considerăm priorități în bunăstarea stilului nostru de viață și în cel al consumatorilor noștri”, spune Edvin Abdulachim, director comercial Altex Romania.

Magazinul Altex din Arad este un proiect greenfield, cu o suprafață de 4.000 de mp, ceea ce îl clasifică drept cel mai mare centru de servicii din rețea, la nivel național. Retailerul a deschis în 2019, sub brandul Media Galaxy, magazinul din Satu Mare, care ocupă peste 2.000 de mp. Centrele de servicii Altex din Arad și Satu Mare deservesc comunitatea locală, dar răspund și cererii crescute din Ungaria și Ucraina. Investițiile din Arad și Satu Mare se ridică, per total, la peste 270.000 euro, în timp ce proiectul Altex Chiajna beneficiază de o investiție de circa 124.000 euro.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Centrele solare din Deva (magazinul Altex din Galeriile Comerciale Deva), Altex Lugoj și Parcul Logistic Altex Dragomirești, jud. Ilfov, cumulează investiții de peste 600.000 euro. După implementarea proiectelor verzi inițiate deja, vor urma alte centre solare în magazinele Altex din Galeriile Comerciale Huși, Parcul Comercial Altex Câmpina și magazinele Altex Reșița și Turnu Măgurele. Obiectivul companiei este ca, în următorii ani, toate magazinele, parcurile logistice și entitățile din grupul Altex să producă și să folosească energie regenerabilă. 

Decizia Altex de a transforma magazinele proprii și parcurile logistice în clădiri verzi este în linie cu angajamentul asumat al grupului, de protejare a mediului. Magazinele Altex au adoptat deja integral etichetele electronice și au înlocuit tot ce înseamnă afișaj print cu sisteme de iluminare cu LED și display-uri digitale.

Altex România este lider pe piața de retail din România, cu peste 120 de magazine deschise în țară. Le oferă clienților o gamă variată de electrocasnice mici, electrocasnice mari, produse cosmetice, parfumuri, obiecte de voiaj, trolere, produse pentru bebeluși, articole pentru copii, biciclete electrice, mașini second hand, laptopuri, televizoare, telefoane, produse software, aspiratoare, fiare de calcat, aparate de aer condiționat, jocuri pentru PC și diverse console (precum PS sau Xbox) sau calculatoare pentru gaming.

Articolul anterior

Angajatorii din România au postat peste 20.000 de joburi noi în 2021, pe eJobs. Piaţa se apropie de nivelul de dinaintea pandemiei

Articolul următor

Simona Halep a împlinit 7 ani consecutivi în Top 10 mondial

Articole din aceeași categorie
Total
3
Share