Arctic donează ventilatoare pentru terapie intensivă spitalelor din județul Dâmbovița

Liderul pieței de electrocasnice din România donează ventilatoare mecanice spitalelor din județul Dâmbovița, ca parte a campaniei de responsabilitate socială “Arctic pentru sănătate”, ce are ca obiectiv sprijinirea echipelor medicale care luptă împotriva coronavirusului.

Concepute și produse pentru unități de terapie intensivă și reanimare, ventilatoarele sunt fabricate în conformitate cu standardele internaționale de siguranță și compatibilitate electromagnetică, pot sprijini toate categoriile de pacienți și au o importanță vitală în tratamentul COVID-19.

Arçelik, lider european al industriei de electrocasnice și compania-mamă a Arctic, a produs 5.000 de ventilatoare ATI, fără scop lucrativ, pentru a răspunde cererii interne și internaționale. 2.660 au fost trimise în 21 țări, inclusiv în țări grav afectate, precum Brazilia. Dispozitivele companiei au ajuns și în Somalia, Afghanistan, Azerbaijan, Bangladesh, Emiratele Arabe Unite, Ciad, Daghestan, Ecuador, Kazakhstan, Kirgizstan, Colombia, Libia, Nigeria, Uzbekistan, Siria, Sudan și Maroc, pentru a sprijini eforturile de tratare a cazurilor din aceste țări.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

Ventilatoarele au fost produse în fabrica de electrocasnice Arçelik din Çerkezköy, echipată cu cele mai noi tehnologii digitale, în colaborare cu companii de top din Turcia, într-un efort inițiat de Ministerul Industriei și Comerțului și Ministerul Sănătății din Turcia. “Datorită capacităților flexibile de producție ale grupului nostru și unei echipe de 120 de ingineri de talie mondială, care au utilizat tehnologia de ultimă generație, disponibilă în centrul nostru de cercetare și dezvoltare, am produs soluții salvatoare de vieți în beneficiul comunităților noastre. Am decis să oferim tot sprijinul nostru serviciilor de sănătate și personalului medical din județul Dâmbovița, unde avem cel mai important centru de producție din UE. Solidaritatea este lucrul de care avem cea mai mare nevoie în această perioadă”, declară Murat Buyukerk, CEO Arctic.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Această donație se află sub umbrela campaniei de responsabilitate socială a companiei, “Arctic pentru sănătate”, prin care Arctic evaluează permanent posibilitatea adoptării unor măsuri și acțiuni prin care să contribuie la efortul comun al societății în lupta împotriva COVID-19. În baza colaborării cu Crucea Roșie Română și cu Federația Solidaritatea Sanitară, compania a donat peste 1.300 de electrocasnice și a contribuit la dotarea a peste 90 de spitale și servicii de ambulanță cu produse necesare personalului medical și pacienților. Implicarea companiei în limitarea efectelor virusului a inclus, în aprilie, lansarea unei mișcări de solidaritate numită “Respect pentru linia întâi!”, pentru a arăta recunoștință și apreciere pentru profesioniștii din prima linie.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share