Banner

Argeșenii de la Profructta vor să cucerească Germania, cu sucurile Eco

Profructta, un brand românesc premium de sucuri 100 la sută naturale, a participat, luna aceasta, pentru prima dată, la Biofach, cel mai mare târg internațional de produse alimentare organice și agricultură ecologică, organizat în Germania, la Nürnberg.

Compania cu sediul în Câmpulung Muscel a participat la Biofach cu patru sortimente de sucuri naturale din fructe de pădure, recunoscute pentru proprietățile curative și efectele pozitive pe care le au asupra organismului în urma consumului. “Ne bucurăm să remarcăm un interes crescut din partea participanților la târg pentru sucurile Profructta. Dorim să facem cunoscute produsele autohtone și să demonstrăm că și România poate să producă la cele mai înalte standarde, sucuri certificate ecologic”, declară Andreea Mureșeanu (foto), director general Premium Fruct.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Premium Fruct a început producția de sucuri bio în urma cerințelor pieței pentru alimente organice, fără adaosuri de zahăr, apă, coloranți sau alți aditivi, care să reprezinte o variantă naturală pentru cei care doresc să aibă un stil de viață sănătos și un aport natural de vitamine și minerale. “Consumatorul român nu este obișnuit să consulte informațiile oferite de producători pe etichetă și achiziționează adeseori produse ce nu corespund așteptărilor. Mai mult, legislația în vigoare este foarte permisivă în ceea ce privește alimentele așa-zis naturale. Pe piața produselor organice, rigoarea este mult mai mare. De aceea, sperăm ca în viitorul apropiat și românii să fie mai atenți la ceea ce achiziționează și să aleagă produse naturale, fără adaosuri și conservanți”, spune Andreea Mureșeanu.

În România, consumul de sucuri naturale este foarte redus – sub trei litri pe cap de locuitor, anual, iar Profructta speră să schimbe lucrurile. Compania produce sucuri 100 la sută naturale, din fructe precum mere, pere, vișine, cireșe, coacăze și fructe de pădure, dar și morcov, ridiche neagră, sfeclă și țelină, care au proprietăți puternice de detoxifiere și creștere a imunității, într-un mod cât se poate de natural. Fabrica procesează între 2.000 și 4.000 de litri de suc de fructe pe zi. Toată materia primă folosită în producerea sucurilor este achiziționată de la producători autohtoni și din pădurile din zonă.

În 2017, Premium Fruct a înregistrat o cifră de afaceri de 220.000 euro. Produsele Profructta sunt comercializate în lanțurile de supermarketuri Auchan, Mega Image și Cora, dar și în rețele de magazine ca InMedio, Brutăriile Paul și Mons Mellis Brașov, în restaurante și cafenele.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share