Auchan salvează anual peste 800 de tone de alimente, prin programul Zero Risipă

Zero Risipă, programul Auchan pentru valorificarea alimentelor cu un ciclu de viață redus și reducerea risipei alimentare, a generat rezultate semnificative în primele șase luni de la lansare.

În acest interval, alături de clienții săi, retailerul a salvat peste 1,4 milioane de alimente, echivalentul a 406 tone de produse și a peste 812.000 de mese complete, și a evitat producerea a 1.016 tone de emisii de gaze cu efect de seră.

Disponibil în toate cele 33 de hipermarketuri Auchan, Zero Risipă este una dintre soluțiile propuse de companie pentru a reduce risipa alimentară, un fenomen care se manifestă la nivel global. Proiectul presupune identificarea zilnică a alimentelor cu termen de valabilitate scurt, care sunt în perfectă stare de consum, conform legislației, și reducerea prețului lor cu 30 la sută. Pe aceste produse se aplică o etichetă galbenă, cu noul preț redus, iar apoi sunt expuse în zonele speciale din magazine, marcate cu simbolul Zero Risipă.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

În zonele Zero Risipă se regăsesc produse ambalate din categoriile legume, fructe, carne, pește, brânzeturi, mezeluri, lactate, congelate, sărate, dulciuri, alimentație specială și produse pentru animale, dar și băuturi și produse de panificație. Proiectul va fi extins și spre alte segmente de alimente.

DESPRE AUCHAN RETAIL ROMÂNIA 

Are în portofoliu 33 de hipermarketuri Auchan, o rețea de 39 de magazine de proximitate MyAuchan, dintre care 30 în Stațiile Petrom, și cinci supermarketuri Auchan. Toate acestea au o suprafaţă netă de vânzare de peste 280.000 mp, o cifră de afaceri cu taxe de peste 1,2 miliarde de euro.

Articolul anterior

Aproape 100.000 de candidați și-au căutat loc de muncă pe BestJobs, în ianuarie

Articolul următor

Free Now oferă curse gratuite de un milion de euro pasagerilor care merg să se vaccineze împotriva Covid-19

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share