Free Now oferă curse gratuite de un milion de euro pasagerilor care merg să se vaccineze împotriva Covid-19

Liderul european de servicii multimodale de mobilitate oferă curse gratuite în valoare totală de un milion de euro tuturor pasagerilor din România și din alte șapte țări, care călătoresc, în următoarea lună, prin aplicația Free Now, pentru a se imuniza împotriva Covid-19.

Pasagerii care călătoresc către sau dinspre un centru de vaccinare din orașele în care este disponibilă aplicația Free Now, în România, Germania, Irlanda, Spania, Portugalia, Italia, Grecia și Polonia, primesc contravaloarea curselor plătite cu cardul sau un voucher valoric pentru cursele achitate cu numerar, în limita a 18 lei per cursă.

Fiecare pasager poate beneficia de două curse gratuite, care au ca destinație sau punct de plecare un centru oficial de vaccinare din orașul lor. Pentru șoferi, cursele se desfășoară normal, iar valoarea lor este achitată integral. “Ne dorim să sprijinim cât mai mulți pasageri să beneficieze de o opțiune confortabilă și eficientă de transport când merg să se imunizeze împotriva Covid-19 și, în același timp, să oferim șoferilor parteneri acces la mai multe curse, în contextul unui an dificil”, explică Anca Gherle, Public Affairs Manager Free Now România.

Ce trebuie să facă pasagerii, pentru a beneficia de cursa gratuită

  1. Călătoresc cu Free Now către sau dinspre unul din centrele oficiale de vaccinare din orașul lor
  2. Transmit detaliile despre curse, împreună cu dovada vaccinării prin completarea formularului disponibil aici, cu precizarea că solicită rambursarea călătoriei pentru vaccinare
  3. Free Now returnează contravaloarea curselor plătite cu cardul sau oferă vouchere valorice dacă plata s-a făcut în  numerar.

“Există segmente importante ale populației pentru care transportul reprezintă o provocare, ba chiar o problemă uneori. Motivele sunt fie de ordin financiar, fie legate de lipsa unei infrastructuri de transport public corelate cu nevoile de deplasare în orașe. Segmentele cele afectate sunt persoanele în vârstă și cele cu venituri mici. Este datoria instituțiilor statului, dar și a companiilor private, să se implice activ pentru accelerarea procesului de imunizare a românilor, așa încât să revenim la o viață economică și socială normală”, spune Anca Gherle.

În perioada stării de urgență, Free Now a susținut personalul medical din România și personalul din instituțiile implicate în organizarea și gestionarea situației prin crearea unei secțiuni speciale în aplicație, prin care au putut fi comandate curse gratuite. Pentru desfășurarea în siguranță a curselor, Free Now a echipat sute de mașini ale șoferilor voluntari cu panouri ce despart scaunele din față și bancheta din spate.

DESPRE FREE NOW

Este o platformă multiserviciu de mobilitate rezultată din joint venture-ul dintre BMW Group și Daimler AG. Pe lângă ride hailing, oferă și servicii de micromobilitate, precum e-scutere, e-biciclete, e-vespa și car sharing. Grupul cuprinde serviciile Free Now (zece piețe europene) și Βeat (cinci piețe latino-americane și o piață europeană). În total, aceste servicii au 50 de milioane de utilizatori din 16 țări și peste 150 de orașe. Astfel, Free Now este cel mai mare furnizor de servicii de mobilitate din Europa și compania de ride hailing cu cea mai rapidă creștere din America Latină. Colaborează cu diferite companii pentru a oferi clienților și mai multe opțiuni de a ajunge din punctul A în punctul B. În total, peste 2.000 de angajați din circa 35 de birouri fac parte din echipa grupului Free Now, care este condus de CEO-ul Marc Berg.

Articolul anterior

Auchan salvează anual peste 800 de tone de alimente, prin programul Zero Risipă

Articolul următor

Percuţionistul Andrei Marcovici oferă ședinţe gratuite de percuție pentru cadrele medicale

Articole din aceeași categorie
Total
17
Share