Banca pentru Alimente București inaugurează un nou hub logistic, pentru a sprijini mai eficient lupta împotriva risipei alimentare

După aproape nouă ani de activitate, Banca pentru Alimente București, alături de Federația Băncilor pentru Alimente din România, parteneri de încredere și susținători, a deschis un nou hub logistic modern, în noul parc Logicor Bucharest III Pallady, situat la ieșirea spre Autostrada Soarelui.

Noul spațiu răspunde nevoii urgente de a reduce risipa alimentară și de a oferi sprijin persoanelor vulnerabile din regiune și din toată țara. Hubul logistic, de 1.913 mp, oferă un spațiu adecvat, cu facilități moderne, inclusiv 224 mp de zone cu temperatură controlată pentru depozitarea alimentelor perisabile: fructe, legume, lactate, carne și produse congelate.

Comparativ cu spațiul anterior, noul spațiu oferă capacitatea necesară pentru a face față cerințelor în creștere din prezent și pentru a răspunde provocărilor viitoare. Această extindere îmbunătățește eficiența operațională, permite un flux mai bun al alimentelor și asigură o distribuție mai rapidă și mai eficientă către organizațiile caritabile partenere.

Deschiderea noului depozit a fost posibilă prin implicarea partenerilor și susținătorilor Băncii pentru Alimente, Lidl și Metro, ca parteneri principali, alături de alți parteneri-cheie care sprijină în mod curent activitatea Băncilor pentru Alimente: Edenred, PENNY | REWE, Auchan, CHEP,  Gebrüder Weiss și Arbomedia, a Federației Băncilor pentru Alimente din România (FBAR) și a Federației Europeane a Băncilor pentru Alimente (FEBA).

În contextul noilor reglementări privind reducerea risipei alimentare, noul hub devine o resursă esențială pentru ca alimentele aflate la risc de pierdere sau risipă, dar aflate încă în termen și bune pentru consum, să-și recapete valoarea, și le transformă în sprijin concret pentru cei care au mai multă nevoie de hrană. Fiecare aliment salvat se va transforma în porții de hrană pentru copii din centre de zi, bătrâni singuri sau aflați în cămine, familii aflate în pragul sărăciei, oameni fără adăpost și alte persoane aflate în dificultate.

„Creșterea capacității de colectare și redistribuire ne permite să sprijinim și mai multe persoane aflate în dificultate. Această realizare nu ar fi fost posibilă fără partenerii noștri, cărora le suntem recunoscători pentru încrederea și sprijinul primit. Împreună, ne asumăm responsabilitatea să salvăm mai multe alimente, să susținem comunitățile vulnerabile și să protejăm mediul. Împreună facem Binele mai Bine – acum, cu și mai multă forță”, declară Gabriel Sescu, președintele Băncii pentru Alimente București.

Fondată în 2016, Banca pentru Alimente București a fost prima inițiativă de acest tip din România și a urmat modelul Băncilor Europene. De atunci, a salvat peste 11.419 tone de alimente, în valoare de peste 142 milioane de lei, și a oferit 22,83 milioane de porții de hrană către 176  organizații caritabile din București și Ilfov, Dâmbovița, Ialomița, Giurgiu, Călărași, Argeș, Prahova, Buzău și Teleorman, care oferă servicii sociale, educaționale și de recuperare pentru 69.430 persoane din categorii vulnerabile. Peste 2.100 de tone din alimentele salvate au fost distribuite către celelalte opt bănci regionale pentru alimente, membre ale FBAR.

DESPRE FEDERAȚIA BĂNCILOR PENTRU ALIMENTE DIN ROMÂNIA

FBAR și cele nouă bănci regionale pentru alimente membre din București, Cluj, Roman, Brașov, Oradea, Timișoara, Constanța, Craiova și Galați, formează o rețea națională de solidaritate dedicată reducerii risipei alimentare și sprijinirii persoanelor aflate în dificultate. Acestea salvează de la pierdere și risipă hrana, prin preluarea gratuită a alimentelor de la companiile partenere din lanțul agroalimentar și donarea lor către organizațiile caritabile.

De la înființarea primei bănci în București, Rețeaua Națională a Băncilor pentru Alimente a salvat de la risipă peste 25.000 tone de alimente, în valoare de peste 292 milioane de lei, și le-a transformat în circa 50,57 milioane de porții de hrană pentru 290.841 persoane aflate în dificultate, aflate în grija a 795 organizații caritabile partenere. Activitatea rețelei este sprijinită constant financiar, operațional, logistic și prin donații constante de alimente, de 153 parteneri, în principal din domeniul agro-alimentar.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share