Bancpost: Philippos Karamanolis preia postul de CEO

Foto: bizlife.rs

Grupul Eurobank anunță numirea lui Philippos Karamanolis în calitate de președinte executiv al Bancpost, subsidiara locală a grupului, și Country CEO al Grupului Eurobank în România.

Preluarea funcției de către Philippos Karamanolis va deveni efectivă din 16 mai. În acest moment, este subiectul obținerii autorizării din partea Băncii Naționale a României. Karamanolis îl înlocuiește în funcție pe George Georgakopoulos, care a luat decizia de a da curs unei noi oportunități profesionale în afara Grupului și a României. “Dl. Karamanolis deține o experiență bogată în domeniul financiar-bancar și o cunoaștere aprofundată a prezenței internaționale ale Grupului Eurobank, ceea ce conferă valoare adăugată activităților noastre din România. Îi dorim mult succes în îndeplinirea noilor atribuții în cadrul Bancpost. În același timp, ne exprimăm deplină apreciere pentru contribuția semnificativă pe care dl. Georgakopoulos a adus-o Bancpost, în ultimii ani, și în special pentru rolul decisiv în remodelarea Bancpost într-o bancă modernă și profitabilă”, declară Stavros Ioannou, Deputy CEO al Eurobank Group.

Philippos Karamanolis este familiarizat cu activitatea Bancpost. Între 2005 și 2008, a ocupat poziția de vicepreședinte executiv în cadrul băncii. De atunci, a fost președinte al Comitetului Executiv al Eurobank Serbia, cu rol determinant în consolidarea Eurobank ca bancă de top, cu o poziție cheie în industrie, în majoritatea segmentelor de business, în Serbia.

Noul președinte s-a alăturat Eurobank în 2001, în vederea lansării operațiunilor de creditare retail în Bulgaria. Anterior, a deținut diverse poziții la compania British Airways, din Londra, și la Egnatia Bank, din Grecia. Deține o diplomă în Matematică, de la Universitatea Aristotel, Salonic, Grecia și un master în Știința Managementului și Cercetare Operațională, de la Warwick Business School, Marea Britanie.

DESPRE BANCPOST

Este o bancă universală cu o prezență de 25 de ani pe piața locală și o rețea de 147 unități și șapte centre de afaceri. Banca gestionează un portofoliu de aproximativ un milion de clienți corporativi, de retail și instituționali, pentru care oferă o gamă variată de soluții financiar-bancare. Bancpost acordă finanțare companiilor atât din surse proprii, cât și prin intermediul liniilor de credit puse la dispoziție în parteneriat cu diverse instituții financiare internaționale. Bancpost este unul dintre liderii pieței locale de carduri și a dezvoltat rețele extinse, de 553 ATM-uri, 7.438 POS-uri și 192 APS-uri, care oferă acces permanent la serviciile băncii. Bancpost este partener exclusiv American Express, pentru emiterea și acceptarea la plată a cardurilor de credit, și este reprezentant VISA și Mastercard.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share