Brașov: AFI Europe a pus piatra de temelie a celui de-al treilea centru comercial din România

Centrul comercial AFI Brașov include 200 de magazine, insule și zone de servicii. Rata de alocare a spațiilor a depășit deja 80 la sută.

Prima etapă a construcției include un centru comercial cu o suprafață totală închiriabilă de 45.000 mp și unul din cele două turnuri de birouri Clasa A, ce se întind pe o suprafață de 25.000 mp GLA. Investiția în această etapă însumează peste 120 de milioane de euro. Compania estimează că data livrării proiectului este primul trimestru din 2019.

Retailerul francez Carrefour, prima ancoră a centrului comercial, ocupă o suprafață de 6.500 mp. Centrul comercial AFI Brașov va oferi vizitatorilor un mix de chiriași. Grupul Inditex va aduce, pe o suprafață de 7.000 mp, principalele mărci din portofoliu, precum Zara, Bershka, Stradivarius, Pull and Bear, Oysho și Zara Home. Lor li se alătură branduri internaționale de top, precum Sephora, Tommy Hilfiger, Swarovski, Teilor, Kultho, Meli Melo, Optiplaza, Lee Cooper, Kenvelo, Tom Tailor, Intersport, Cărturești și MAC.

Noua investiție va crea peste 2.000 de locuri de muncă și își propune să devină noul centru de interes al orașului și destinația preferată pentru pasionații de shopping, turiști, dar și pentru comunitatea de business și companiile multinaționale din domeniul IT&C. “În viziunea noastră, rolul unei companii trece dincolo de granițele afacerilor, iar orice succes trebuie să fie și un succes al comunității. Varietatea de branduri de fashion, locația perfectă, accesibilitatea, facilitățile de petrecere a timpului liber și divertisment reprezintă mixul perfect, prin care ne dorim să setăm noi trenduri și să oferim vizitatorilor o nouă experiență de shopping”, declară David Hay, CEO AFI Europe Romania.

O zonă extinsă cu facilități pentru petrecerea timpului liber, servicii și o zonă interactivă inovatoare, ce aduce un nou stil de food court, vor completa experiența de shopping pentru locuitorii Brașovului, dar și pentru vizitatori. Noul centru comercial va pune la dispoziție clienților peste 1.700 de locuri de parcare și va avea o terasă verde de 3.500 de metri pătrați, o zonă de cinema cu zece săli, la standarde VIP, un cazino pe 600 mp, 1.200 mp de spații de divertisment, teren de joacă și alte atracții pentru copii, restaurante și cafenele.

AFI Brașov este cel de-al treilea centru comercial pe care AFI Europe îl dezvoltă în România, după AFI Cotroceni (90.000 mp GLA), din București, cel mai mare centru comercial din țară, și AFI Ploiești (34.000 mp GLA).

Articolul anterior

CTP investește 15 milioane de euro în al doilea parc logistic în Cluj

Articolul următor

Sibiul ascultă jazz: Dacă e noiembrie, e Mozaic Jazz Festival

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share