Sibiul ascultă jazz: Dacă e noiembrie, e Mozaic Jazz Festival

Festivalul Mozaic Jazz revine cu o nouă ediție, în toamna acestui an, cu o structură cu care și-a obișnuit deja publicul. Șase artiști și trupe fac parte din line-up-ul acestei ediții, la fel ca în anii anteriori.

Prima zi de festival, vineri, 10 noiembrie, debutează cu concertele oferite de Isfar Sarabski, câștigător al competiției de pian la Festivalul de la Montreux, și cu Gilad Atzmon & The Orient House Ensemble.

Născut în Azerbaidjan, Isfar Sarabski a fost primul artist din această țară, care a adus acasă prestigiosul premiu câștigat în cadrul competiției de pian a Festivalului de la Montreux, la doar 19 ani. Nepotul unui renumit cântăreț de operă, Isfar a fost pregătit în muzica clasică, ceea ce explică modul în care abordează compoziții clasice foarte cunoscute, de la “Lacul lebedelor”, la compoziții ale lui Bach și Chopin, în interpetare acustică.

În cadrul concertelor sale, piesele clasice se împletesc cu tango-uri Piazzola, standarde jazz și muzică pop. Isfar concertează singur sau cu orchestră, însă cele mai noi compoziții ale sale sunt realizate în stilul electro-jazz, pentru a reflecta anumite stări de spirit și gânduri intime ale artistului. Așadar, Isfar Sarabski este mereu surprinzător și nu poate etichetat. Concertul are loc în 10 noiembrie, de la ora 19.

Gilad Atzmon este născut în Israel, însă mare parte a vieții și-a petrecut-o în Marea Britanie, acolo unde și-a perfecționat stilul de jazz, de-a lungul deceniilor. Gilad cântă la saxofon, clarinet și la diferite instrumente din lemn. Albumul său, “Exile”, a fost numit albumul jazz al anului de către BBC. Compozițiile de pe cele 15 albume ale lui Gilad Atzmon explorează diferite teme politice și prezintă influențele muzicii caracteristice Orientului Mijlociu. Gilad a lucrat cu artiști precum Sinead O’Connor, Paul McCartney și Robbie Williams, iar ca artist solo a contribuit la albumul “The Endless River”, lansat de Pink Floyd în 2014.

A fondat The Orient House Ensemble, în 2000, alături de Chris Higginbottomon, Yaron Stavi și Frank Harrison. Trupa susține frecvent concerte în toată lumea și a produs șase albume. Cel mai recent este “Songs Of The Metropolis”, din 2013. Concertul susținut de Gilad Atzmon & The Orient House Ensemble are loc în 10 noiembrie, de la ora 20,30.

Sâmbătă, 11 noiembrie, publicul se va reîntâlni cu Steve Coleman and Five Elements, iar tânăra trupă Mn’Jam Experiment promite un spectacol multimedia memorabil, în care muzica și artele vizuale se îmbină într-o experiență inedită.

Mozaic Jazz Festival se va desfășura în incinta Redal Expo, cel mai mare spațiu privat de evenimente din Sibiu. Acesta include zona de concerte, cu o capacitate de 320 de locuri, zona pentru jam sessions, bar și spațiu de lounge.

Mozaic Jazz Festival este un eveniment care face parte din agenda culturală a Sibiului. Reunește deopotrivă artiști de renume, dar și trupe și artiști noi, care vin cu elemente inedite în show-urile live pe care le oferă. La edițiile anterioare, în cadrul Mozaic Jazz Festival au concertat nume ca Tord Gustavsen, Steve Coleman, Trilok Gurtu, David Krakauer, The Ploctones sau Jaga Jazzist.

Biletele pot fi achiziționate prin Eventim și costă 70 de lei, pentru o zi, sau 160 de lei – abonamentul pentru toate cele trei zile de festival. Mozaic Jazz Festival este cofinanțat de Consiliul Local și Primăria Municipiului Sibiu. Mai multe detalii pot fi găsite aici.

Articolul anterior

Brașov: AFI Europe a pus piatra de temelie a celui de-al treilea centru comercial din România

Articolul următor

Brașov: Fabrica de medicamente Europharm revine la viață

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share