BRD are un nou director general

Consiliul de Administrație al BRD Groupe Société Générale l-a desemnat pe François Bloch drept succesorul lui Philippe Lhotte, în funcția de director general.

Numirea va intra în vigoare  pe 1 noiembrie și este supusă aprobării Băncii Naționale a României. Philippe Lhotte va rămâne membru al Consiliului de Administrație al BRD, în timp ce va prelua alte responsabilități în cadrul Grupului Société Générale. “Îmi exprim recunoștința, în numele Consiliului, pentru devotamentul și contribuția deosebită a lui Phillipe Lhotte la redresarea și evoluția BRD din ultimii ani. A  reușit să transforme și să adapteze BRD la nevoile pieței românești,  să-i întărească poziția într-o perioadă plină de provocări. Pentru a continua dezvoltarea echilibrată și durabilă începută de el, care a generat rezultatele financiare și comerciale remarcabile, aveam nevoie de cineva cu o vastă expertiză în domeniul bancar. De aceea l-am desemnat drept succesor pe François Bloch și suntem convinși că experiența sa internațională, atât în retail, cât și în Investment banking, va fi un factor cheie pentru viitorul BRD”, declară Gianluca Soma, președinte al Consiliului de Administrație al BRD.

BRD – Groupe Société Générale este cea de-a doua bancă din România, după totalul activelor. BRD are 2,2 milioane de clienți activi, operează o rețea de 818 de unități și ocupă o poziție importantă pe piața românească a cardurilor, cu aproximativ 2,2 milioane de carduri valide și o rețea de acceptare de aproximativ 26.000 POS-uri și 1.500 ATM-uri. Cu operațiuni de factoring de 921 milioane de euro, în 2015, BRD este liderul pieței de factoring din România. Activele totale ale băncii erau, la 30 iunie, de 48,4 miliarde lei. BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare. Grupul are 145.000 de angajați în 66 de țări și 31 de milioane de clienți în întreaga lume, în trei activități-cheie: retail banking în Franța, retail banking internațional, servicii financiare și asigurări, corporate & investment banking, private banking, administrare de active și servicii pentru investitori.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share