Britanica Tessa Dunlop promovează România în social media, printr-o serie unică de filme

Care este legătura dintre Prinţul Charles şi Dracula? Cum a susţinut Napoleon al III-lea un tânăr pictor român? Cum a pus Regina Maria România pe harta mass-mediei şi ce spuneau ziarele vremii?

Acestea sunt câteva dintre întrebările pe care Tessa Dunlop, doctor în istorie și personalitate media britanică, le va aborda într-o serie unică de filme, destinată platformelor social media. Pasionată de România și specialistă în relațiile româno-britanice ale începutului de secol XX, Tessa vorbește românește și este autoarea lucrărilor “The Bletchley Girls” și “The Century Girls” și câștigătoare a numeroase premii pentru producția BBC “Coast”.

A venit pentru prima dată în România în 1992, ca voluntar într-un orfelinat, și acum are propria sa familie română. “A fost o plăcere enormă pentru mine să prezint evenimente și personalități istorice ale unei țări care este atât de des înțeleasă greșit în Vest. Sper că aceste filmulețe vor oferi povestea și particularitățile unui popor remarcabil”, spune Tessa Dunlop.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

Seria “Who is Romania” este produsă de Storytailors, casă de producție internațională fondată de un român, care acoperă peste 40 de țări. Seria beneficiază de suportul Institutului Cultural Român şi de o serie de contribuţii ce constau în materiale de arhivă din partea unor instituţii precum Centrul Naţional al Cinematografiei sau MNIR.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Articolul anterior

Peste un milion de noi locuri de muncă vor apărea în România, în următorii 10 ani, pe fondul digitalizării

Articolul următor

Guvernul prelungește măsura de suplimentare a 2.000 de posturi în DSP-uri și serviciile de ambulanţă

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share