Britanicii de la Endava testează “biroul viitorului” în noul sediu din București

Compania de software cu peste 3.000 de angajați în România, dintre care peste 1.000 în București, a inaugurat noile sale birouri din complexul U-Center, situat pe Calea Șerban Vodă.

Birourile au fost special gândite pentru a facilita munca în format hibrid și reprezintă un proiect-pilot al companiei britanice. După ce va testa aici acest model de amenajare a spațiului, compania își propune să-l implementeze în toate orașele în care este prezentă.

“Credem că viitorul modului și mediului de lucru este format, de fapt, dintr-un ecosistem de experiențe și locuri, care să le ofere angajaților flexibilitate, funcționalitate, și să fie și ușor accesibile prin poziționarea lor și mijloacele de transport disponibile”, declară Roxana Cîrcu, Delivery Unit Manager, Endava București.

Noile birouri și spațiile sunt alocate mai multor echipe sau sunt împărțite în zone de lucru diferite, în funcție de activitățile desfășurate. Fiecare echipă decide câte zile va munci de la birou și câte de acasă, în funcție de proiectele în care este implicată și de nevoile specifice – cum ar fi Ceremoniile Agile, sesiunile de prezentare pentru colegii noi, programele de învățare și dezvoltare profesională sau momentele în care colaborarea directă este necesară. Fiecare birou poate fi rezervat individual, astfel încât cei care vin la sediu să fie siguri că au un loc disponibil.

Endava a trecut definitiv la sistemul de lucru hibrid în septembrie, deoarece studiile interne și tendințele internaționale au demonstrat că acest mod de lucru flexibil este preferat de angajați.

“Credem că fiecare echipă are nevoie de independență, așa încât să poată defini singură modul în care lucrează. Echipele noastre vor stabili care sunt momentele în care este nevoie de întâlniri față în față sau în care fiecare coleg poate lucra de acasă. Am proiectat acest nou sediu pentru a răspunde tuturor nevoilor colegilor noștri și am adaptat spațiile astfel încât să poată fi folosite în mod optim atât pentru munca în echipă, cât și pentru muncă individuală”, spune Claudiu Constantinescu, Regional Manager, Central Europe, Endava.

La deschiderea oficială a noului birou Endava a fost prezent și CEO-ul companiei, John Cotterell, care a anunțat venituri de 446,6 milioane de lire în anul financiar 2021 (iulie 2020-iunie 2021), în creștere cu 30,4 la sută față de anul precedent. Și numărul angajaților a crescut cu 34,1 la sută, iar echipa Endava a ajuns la 8.883 de membri. În perioada următoare, va continua să angajeze și să investească în dezvoltarea și regândirea spațiilor de lucru.

Endava este lider în furnizarea de servicii tehnologice de ultimă generație și își sprijină clienții în dezvoltarea propriilor organizații, prin utilizarea soluțiilor scalabile de Distributed Enterprise Agile. Clienții Endava activează în industriile de plăți, servicii financiare, TMT (tehnologie, media, telecom), bunuri de consum, logistică și medicală.

Articolul anterior

Microsoft România va avea un nou director general, din noiembrie

Articolul următor

Președintele Consiliului de Administrație NTT DATA Romania, Profesor Honoris Causa al Universității Babeș-Bolyai

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share