Canada: O româncă, în topul imigranților din acest an

Foto: Ontario Romanian Canadian Association

Gabriela Covaci este una dintre cele 75 de persoane care “se bat” pentru titlul de Imigrantul canadian al anului, în cadrul competiției organizate de revista Canadian Immigrant.

Din 2009, 200 de oameni care s-au mutat în Canada au fost premiați pentru reușitele lor în țara de adopție. Printre ei se numără doi foști guvernatori generali, Adrienne Clarkson și Michaëlle Jean, starul TV Ian Hanomansing, antreprenorul Robert Herjavec sau chef-ul Vikram Vij.

Printre finaliștii din acest an se numără și o româncă. Gabriela Covaci trăiește în Canada din 2003. Deține un master în educație la Universitatea din Michigan, este consultant de carieră, iar în urmă cu zece ani a înființat organizația non-profit RoCaTeach, care oferă evenimente și diverse programe pentru copiii proveniți din familii multiculturale. Gabriela Covaci predă la Mohawk College, unde este și consilier de carieră, și este profesor de limbi străine și coach la Halton and Hamilton School Board.

De-a lungul anilor, s-a implicat, ca voluntar, în numeroase activități (coordonator la 100 Years International Women’s Day, Join Me on the Bridge, Halton Multicultural Council Gala) și a fost răsplătită cu numeroase premii pentru aportul său la îmbunătățirea vieții comunității: Mohawk College Community Award (octombrie 2010), Volunteer Hamilton – Community Builder Award (aprilie 2015) și Absolutely Fabulous Women over 40 – Community Award (februarie 2016). În ianuarie 2016, Liga Studenților Români din Străinătate a nominalizat-o pentru premiul de excelență academică, iar în martie 2017 a fost propusă pentru YWCA Women of Distinction Award – Community Leadership. Cea mai recentă recunoaștere a activității sale a venit luna trecută: Halton Newcomer Strategy. “Fac mult voluntariat și consider că este minunat să poți da înapoi ceea ce ai primit. Dacă mă întrebi – ce zici, putem să facem aia sau putem sa ajutăm pe nu știu cine? Nu mai am somn și mă tot gândesc cum și cu ce să încep”, spunea Gabriela Covaci în urmă cu doi ani, într-un interviu pentru 24life.ro.

Pentru a deveni Imigrantul canadian al anului, Gabriela Covaci poate fi votată aici, până în 22 mai. Cei 25 de finaliști vor fi anunțați în iunie și vor apărea în ediția din iulie a revistei Canadian Immigrant.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share