Caravana Meseriilor a pornit în căutarea viitorilor angajați din domeniul automotive

Între 23 aprilie și 25 mai, Caravana Meseriilor ajunge în 14 orașe și are drept scop informarea elevilor de clasa a VIII-a și a părinților despre posibilitatea înscrierii în clasele de învățământ dual și profesional și prezentarea avantajelor parcurgerii acestui traseu profesional.

Caravana va beneficia de stații de lucru mobile, astfel încât elevii vor putea testa ce înseamnă să fii, de exemplu, operator la mașini cu comandă numerică (CNC), sudor sau electronist. În plus, reprezentanții companiilor vor discuta cu ei despre locurile de muncă moderne ce pot fi ocupate la finalizarea școlarizării. Caravana meseriilor a trecut deja, luna aceasta, prin Ploiești, Pitești și Mioveni, și va mai opri în Craiova, Slatina, Sibiu, Sebeș. Alba Iulia, Câmpeni, Cluj-Napoca, Iași, Berezeni/Vaslui, Râșnov și Brașov. Traseul complet poate fi urmărit aici.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Caravana Meseriilor din domeniul automotive este organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK), împreună cu firmele din Parteneriatul Auto Român: Adient, Bosch, Dacia-Group Renault, Delphi, Ford, Pirelli, Schaeffler şi Star Transmission, împreună cu Asociaţia firmelor din Braşov, DWK Fit4Future, şi Asociaţia Româno-Germană de formare profesională în sistem dual Sibiu, cu susţinerea ACAROM (Asociaţia Constructorilor de Automobile din România), CNDIPT (Centrul Naţional pentru Dezvoltarea Învăţământului Profesional şi Tehnic), Nuarb Training Academy şi Universitatea Transilvania din Braşov.

DESPRE CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE ROMÂNO-GERMANĂ

Este reprezentanța oficială a economiei germane și cea mai mare Cameră de Comerț bilaterală din România. Înfiinţată în septembrie 2002, numără peste 550 de firme membre. Prin serviciile pe care le oferă și evenimentele pe care organizează, AHK România susţine firmele germane la intrarea pe piaţa românească şi este un partener pentru companiile româneşti interesate de piaţa germană, se implică activ în implementarea sistemului de învățământ dual după model german și oferă o platformă GreenTech și o Curte de Arbitraj proprie.

Articolul anterior

BT: Horia Ciorcilă, la al cincilea mandat de președinte al Consiliului de Administrație

Articolul următor

JW Marriottt Bucharest Grand Hotel "importă" un General Manager din Germania, via Rusia

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share