Laurenţiu Mitrache şi Bogdan Neacşu au preluat conducerea executivă a CEC Bank, după obţinerea aprobării BNR şi semnarea contractului de mandat cu principalul acţionar, Ministerul Finanţelor.

Laurenţiu Mitrache (foto) a preluat poziţia de director general (CEO), iar Bogdan Neacşu este prim-vicepreşedinte (Deputy CEO). CEC Bank a fost condusă, din 2007 până în toamna anului 2008, de Radu Gheţea, care a deţinut funcţia de CEO şi preşedinte al Consiliului de administraţie.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

În urma modificărilor din statutul CEC Bank, cele două funcţii au fost separate. Radu Gheţea a preluat poziţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie, iar Laurenţiu Mitrache va fi CEO. Mihaela Popa, care a asigurat interimatul ca CEO, în ultimele două luni, a rămas vicepreşedinte al băncii. Ministerul Finanţelor a mai operat o modificare și l-a numit pe Vasile Bleotu în funcţia de vicepreşedinte al băncii, în locul lui Gheorghe Carabasan.

Laurenţiu Mitrache lucrează de peste 30 de ani în sistemul bancar. Din 1983 până în 1997, a lucrat la BRD, iar apoi a devenit director general adjunct la Demirbank România. În 2000 a preluat conducerea Volksbank România, iar în 2006 a preluat funcţia de CEO la Leumi Bank, pe care a deţinut-o până în decembrie 2015. În ultimii doi ani, a fost CEO al Federaţiei Români de Tenis. Bogdan Neacşu şi-a început cariera bancară la BNR, în Direcţia de Supraveghere, iar apoi a lucrat pentru BRD, Volksbank România şi Patria Bank.

CEC Bank este a şaptea bancă din România. Are cea mai extinsă reţea de sucursale, cu peste 1.000 de unităţi, și o cotă de piaţă de 7,4 la sută, cu active de 6,8 miliarde euro.

Abonează-te la newsletter

Cele mai proaspete știri de pe AngajatorulMeu.ro, direct pe adresa ta de mail.

S-ar putea să-ți placă

Farmexim și Help Net vor avea șefi noi, din februarie

Distribuitorul de produse farmaceutice Farmexim și rețeaua de farmacii Help Net Farma…

A&D Pharma: CEO-ul Robert Popescu părăsește compania, după 10 ani

În urma integrării A&D Pharma în Dr. Max Group, Robert Popescu, CEO…

Ex-vicepreședintele executiv al Bancpost este noul şef al riscului la Patria Bank

Din 7 ianuarie, Codin Radu Năstase preia funcția de şef al administrării…

Mutări importante la Groupe Renault România: Dana Oprișan va coordona direcția Global Business Services, Simona Popovici preia conducerea echipelor HR

Unul dintre cei mai mari angajatori din România are un nou director…