Banner

UPC: Un român preia conducerea operațiunilor tehnice pentru Europa Centrală și de Est

Din luna august, Ionuț Voinea, Technology Director UPC România, a fost numit VP Integration & Operations pentru Regiunea Europa Centrală și de Est a Liberty Global.

În noul său rol, Ionuţ Voinea va conduce toate operațiunile tehnice ale Liberty Global din Europa Centrală și de Est (CEE), care include Polonia, Ungaria, România, Cehia și Slovacia, precum și operatorii DTH din aceste cinci ţări.

Ionuţ Voinea și-a clădit întreaga carieră în cadrul companiei UPC. A început în 2006, în departamentul Customer Care, și de atunci a parcurs un traseu ascendent. A deținut mai multe poziții de management la UPC România, Ungaria și CEE. A condus un număr variat de echipe și zone de business, de la Call Center Manager la Director de dezvoltare rețele de acces, pentru UPC România & Ungaria. În 2015, și-a asumat rolul de Technology Director UPC România și a fost responsabil de toate operațiunile de rețea și clienți, dezvoltarea rețelei, zona tehnologică, logistică, supply chain și funcțiunile de suport.

La începutul anului 2017, Ionuț Voinea a preluat responsabilități extinse în cadrul Regiunii Europa Centrală și de Est a UPC și a condus divizia de dezvoltare rețele de acces din cele cinci ţări CEE. “Ionuț are o pasiune extraordinară pentru ceea ce face şi sunt încântat că va conduce echipa regională de operaţiuni tehnice, care contribuie semnificativ la experienţa clienţilor UPC în ţările CEE. Mă bucur că avem în companie oameni tineri şi talentaţi ca Ionuţ, care a dezvoltat o carieră marcată de succese în cadrul UPC. Mă refer în primul rând la proiectele de modernizare şi extindere a ariei de acoperire prin construcţia de reţea. În ultimii ani, aria de acoperire a serviciilor digitale a crescut, în medie, cu zece la sută, anual, în România, cea mai mare rată din CEE”, declară Robert Redeleanu, CEO UPC România & UPC Ungaria.

Ionuț Voinea a absolvit Facultatea de Electronică și Telecomunicații din cadrul Universității Politehnica București și a participat la programul de leadership INSEAD CTAM Executive Management.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share