CECCAR dă startul înscrierilor la examenul de acces la stagiul pentru obţinerea calităţii de expert contabil şi de contabil autorizat

Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi (CECCAR) din România, organism profesional care gestionează profesia contabilă la nivel naţional, organizează o nouă sesiune a examenului de acces la stagiul pentru obţinerea calităţii de expert contabil şi de contabil autorizat, și oferă astfel posibilitatea formării de noi profesionişti contabili – specialişti în domeniile financiar-contabil şi fiscal.

Sesiunea de anul acesta are loc în 7 şi 14 octombrie. CECCAR le oferă celor interesaţi posibilitatea să susţină examenul a cărui promovare permite accesul la un program complex de pregătire, cu o durată de trei ani. În urma acestuia, poate fi obţinută calificarea de expert contabil sau de contabil autorizat.

Proba scrisă a examenului se desfăşoară în 7 octombrie, la disciplinele Contabilitate, Fiscalitate şi Drept – pentru categoriile expert contabil şi contabil autorizat -, iar în 14 octombrie are loc proba scrisă la Evaluare economică şi financiară a întreprinderilor, Audit, Expertiză contabilă şi Doctrină şi deontologie – doar pentru categoria expert contabil. Contabilii autorizaţi, cu studii superioare economice, membri activi ai CECCAR, pot susţine, în 14 octombrie, proba scrisă la Contabilitate, Audit, Evaluare economică şi financiară a întreprinderii, Expertiză contabilă şi Doctrină şi deontologie, pentru a accede la profesia de expert contabil. Dosarele de înscriere se pot depune la sediile filialelor CECCAR, până în 8 septembrie.

CECCAR va organiza cursuri de pregătire referitoare la tematica examenului. Informaţii despre acestea sunt furnizate de filialele CECCAR. Tematica examenului şi alte informaţii de interes despre examenul de acces la stagiul pentru obţinerea calităţii de expert contabil şi de contabil autorizat pot fi consultate aici.

DESPRE CECCAR

Cu o istorie de peste nouă decenii şi jumătate, cu peste 40.000 de membri, Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România este organismul profesional care reprezintă profesia contabilă din România. Se bucură de reputaţia de a fi unul dintre cele mai puternice organisme din sud-estul Europei. CECCAR este membru al unor organisme profesionale de renume, la nivel mondial, și urmăreşte dezvoltarea profesională a membrilor săi.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share