Cel mai bogat român a urcat 49 de poziţii, până pe locul 1.818, în topul Forbes

Ion Ţiriac este singurul român inclus în cea mai recentă ediţie a topului miliardarilor, publicat astăzi de revista americană Forbes, cu o avere de 1,2 miliarde de dolari, care îl plasează pe locul 1.818, la nivel mondial.

Anul trecut, Ion Ţiriac ocupa locul 1.867, tot cu o avere de 1,2 miliarde de dolari. Potrivit AFP, la vârf, nu există modificări în clasamentul celor mai bogaţi oameni ai lumii. Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, a rămas cel mai bogat om al lumii, în faţa lui Bill Gates şi Warren Buffett. Mark Zuckerberg a pierdut trei poziţii, iar Michael Bloomberg a câştigat două, notează Agerpres.

Potrivit clasamentului publicat de Forbes, averea lui Jeff Bezos, 55 de ani, s-a mărit cu 19 miliarde de dolari, în ultimul an, pentru a ajunge la 131 miliarde. Bezos şi-a majorat avantajul care îl separă de numărului doi, Bill Gates, a cărui avere a urcat până la 96,5 miliarde de dolari, de la 90 miliarde, anul trecut. Urmează Warren Buffett, cu o avere de 82,5 miliarde de dolari, în scădere cu 1,5 miliarde, şi francezul Bernard Arnault, preşedintele grupului francez LVMH, cel mai bogat om din Europa.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

În schimb, fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a căzut de pe locul 5 pe 8, în condiţiile în care averea sa este cu aproape nouă miliarde de dolari mai mică. Zuckerberg este devansat de mexicanul Carlos Slim, miliardarul spaniol Amancio Ortega, proprietarul Zara, şi co-fondatorul grupului american Oracle, Larry Ellison. Michael Bloomberg, fondatorul agenţiei de informaţii financiare cu acelaşi nume şi fost primar al New York-ului, a urcat pe locul 9, de pe 11, în condiţiile în care averea sa a urcat până la 55,5 miliarde dolari, de la 50 miliarde.

Americanii domină acest clasament, cu 14 dintre primii 20 de miliardari. Franţa are doi reprezentanţi: Bernard Arnault şi Françoise Bettencourt-Meyers, moştenitoarea L’Oréal, care se clasează pe locul 15 şi este singura femeie din primii 20 cei mai bogaţi oameni ai lumii. Printre ceilalţi non-americani din primii 20 se numără indianul Mukesh Ambani, preşedintele Reliance Industries, locul 13, şi chinezul Ma Huateng, preşedintele grupului de Internet Tencent, locul 20.

Un număr record de 994 de persoane incluse pe lista celor mai bogaţi oameni ai lumii au o avere mai mică decât anul trecut.

Articolul anterior

Feta și Marieta

Articolul următor

Prima agenție de comunicare din România, care lansează o rețea globală de consultanți internaționali

Articole din aceeași categorie
Total
17
Share