Cel mai mare angajator de pe piața serviciilor de medicină dentară și-a dublat echipa, în ultimii 3 ani

La trei ani de la cea mai mare tranzacție de pe piața serviciilor de medicină dentară din România, prin care MedLife a obținut un pachet majoritar din acțiunile Dent Estet – restul sunt deținute în continuare de fondator, dr. Oana Taban (foto) -, numărul de unituri dentare din clinicile Dent Estet a înregistrat creșteri de până la 70 la sută și a ajuns la 57, față de 33, câte erau în 2016.

Evoluția accelerată este un rezultat al strategiei de dezvoltare a grupului și se datorează în principal deschiderilor de noi clinici: una pentru adulți, în București (în 2017), și două în Sibiu, în 2018 (una pentru adulți și una pentru copii).    

Componența echipei a crescut cu peste 100 la sută, în ultimii trei ani, de la 149 la peste 320. Compania este cel mai mare angajator de pe piața serviciilor de medicină dentară din România. Viziunea strategică a grupului a presupus în principal o consolidare a echipei de management, care să susțină planurile de dezvoltare la nivel de tehnologii și echipă medicală. Aceasta a condus la internalizarea unor servicii vitale și transformarea lor în departamente de suport, astfel că echipa de management s-a dublat față de acum trei ani, până la 24 de persoane. Și echipa medicală din clinici s-a mărit semnificativ, cu peste 46 la sută, și a ajuns la 105 medici. Cea mai mare creștere se observă în rândul echipei de suport al medicilor. Numărul lor a crescut de peste trei ori, de la 37 la 118.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Odată cu alăturarea sistemului medical MedLife, a crescut semnificativ și numărul de pacienți. Numărul celor care au vizitat clinicile Dent Estet este cu peste 100 la sută mai mare decât acum trei ani: 37.490, în 2016, și peste 80.000 acum. Și la numărul de vizite, Dent Estet raportează cifre în creștere: peste 555.000, față de aproape 300.000, în 2016, adică o creștere de peste 85 la sută. 

Datele Dent Estet arată și o creștere semnificativă a numărului de pacienți care se adresează clinicii, pentru cazuri complexe. Numărul solicitărilor pentru astfel de tratamente a crescut cu peste 40 la sută doar în ultimul an: reconstrucție dentară, protetică dentară, implantologie. Și pe segmentul de pacienți corporate, există o creștere a solicitărilor din partea companiilor ce beneficiază deja de pachetele de prevenție medicală MedLife, în special pentru tratamentele premium. Acest segment generează între cinci și zece la sută din business.

DESPRE GRUPUL DENT ESTET

A fost înființat în 1999 și este lider de piață în domeniul serviciilor de medicină dentară din România. În cei 20 de ani de existență, echipa s-a extins la 320 de specialiști, dintre care 105 sunt medici, care au tratat, de-a lungul timpului, peste 80.000 de pacienți. Dent Estet deține zece clinici stomatologice, în București, Timișoara și Sibiu, trei divizii de excelență unice în România (Implant Division, Esthetic Division și Advanced Orthodontic Division), primul laborator de tehnică dentară digitală Aspen și trei studiouri foto digitale specializate Future Smile Studio. Ele reunesc 60 de săli de tratament, pe o suprafață totală de 3.600 de mp, ce include și trei săli de chirurgie complet utilate. Din 2016, Dent Estet face parte din grupul MedLife, cel mai mare operator privat de servicii medicale din România.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share