Cele mai bune fotografii din 2016 ajung la București săptămâna viitoare

Cea mai importantă expoziție de fotojurnalism la nivel global, World Press Photo, ajunge din nou la București, anul acesta, din 10 mai.

Expoziția, organizată de Fundația Eidos, va fi deschisă pentru public între 11 și 28 mai, la Sala Dalles, în cadrul UNFINISHED Festival. Selecția face parte din expoziția anuală internațională World Press Photo, care călătorește în întreaga lume, este montată în peste 100 de locații din peste 45 de țări și vizitată de peste 3,5 milioane de oameni, la fiecare ediție.

Competiția a ajuns la a șaizecea ediție în 2017 și a reunit înscrieri din toată lumea: 5.034 de fotografi din 125 de țări au trimis 80.408 de imagini. Juriul a oferit premii la opt categorii, către 45 de fotografi din 25 de țări: Australia, Brazilia, Canada, Chile, China, Cehia, Finlanda, Grecia, Franța, Germania, Ungaria, India, Iran, Italia, Pakistan, Filipine, România, Rusia, Africa de Sud, Spania, Suedia, Siria, Noua Zeelandă, Turcia, UK, și SUA.

Fotograful român Vadim Ghirda este unul dintre câștigătorii din 2017. El a obținut premiul al II-lea la categoria Aspecte Contemporane, cu lucrarea Migrant Crosssing.

(c) Vadim Ghirda

Marele câștigător al ediției aniversare a fost fotograful turc Burhan Özbilici, cu o fotografie a polițistului Mevlüt Mert Altıntaş, după asasinarea ambasadorului rus în Turcia.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share