Schaeffler România face un nou pas în dezvoltarea activităților de Research & Development (R&D), prin inaugurarea Centrului de Testare Schaeffler.

În mai puțin de un an după ceremonia de așezare a Pietrei de Temelie, Schaeffler România inaugurează Centrul de Testare, care devine a doua clădire de R&D în campusul Schaeffler România.

Decizia alegerii locației Centrului de Testare la Brașov s-a bazat pe rezultatele demonstrate și know-how-ul dovedit în cei 15 ani de activitate, în R&D și în producție. Schaeffler România este una dintre cele mai mari dintre cele 170 de locații ale Grupului german din lume, iar echipa sa de R&D a demonstrat că deține competențele și motivația necesară pentru a dezvolta și consolida activitățile de cercetare-dezvoltare, derulate până acum sub umbrela Engineering Center.

Credem că te-ar interesa și: Corporatistul din Pipera

Centrul de Testare va fi a doua clădire dedicată acestei activități în campus, alături de Centrul de Inginerie inaugurat în 2012. Noul Centru de Testare oferă cadrul ideal pentru activitatea de testare și un mediu de lucru adaptat pentru inginerii și tehnicienii care își vor desfășura activitatea aici.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Uwe Wagner, CTO al Grupului Schaeffler, este convins că Centrul de Testare va sprijini compania în extinderea rolului său de partener tehnologic strategic în sectoarele auto și industriale. “Prin activitățile noastre de cercetare și dezvoltare, ne consolidăm, în această perioadă de transformare, în mod direcționat portofoliul nostru de produse și competența noastră de a înțelege noua mobilitate, de a privi înainte și de a oferi soluții adecvate”.

“Este unul dintre cele mai importante repere ale strategiei noastre din cadrul diviziei, de a stabili aici, la Brașov, nu doar o clădire pentru echipamente de testare, dar mai ales o fundație solidă pentru echipa de R&D. Aceasta va schimba modul de lucru al echipei de la Brașov și o va transforma într-o echipă de inginerie matură, care într-o zi va desfășura activități de design și întreaga activitate de validare în mod independent”, completează Klaus Cierocki, președintele Diviziei Sisteme de Motor Schaeffler.

Centru funcțional și independent

Lucrările de construcție a Centrului de Testare au început în ianuarie. Construcția s-a finalizat în octombrie, iar rezultatul este un centru construit conform standardelor europene, cu o suprafață de 8.000 mp. Noua clădire dispune de un etaj tehnic, pentru asigurarea utilităților speciale testării de ultimă generație. Vor fi respectate și toate cerințele de securitate a informației, iar în scurt timp va fi obținută și certificarea TISAX. Centrul deține zece celule de testare, ce asigură infrastructura necesară desfășurării activității și circa 25 standuri de probă, pe care se testează componente de motor. Activitatea de analize tehnice se va desfășura în laboratoare performante de măsurători geometrice sau analize de material. Centrul este conceput pentru a opera independent și a-și asigura singur toate activitățile conexe, precum mentenanța și serviciile logistice.

“R&D joacă un rol esențial în generarea unei creștere economice inteligente și durabile, în crearea de noi locuri de muncă, în dezvoltarea de produse și servicii noi, ce permit creșterea productivității și competitivității industriale. Evenimentul de astăzi este o etapă importantă pentru dezvoltarea Schaeffler România, dar și pentru generațiile viitoare, care vor avea ocazia să se dezvolte și să creeze proiecte cu impact asupra activității de mâine”, afirmă Sorin Poteraș, Manager Schaeffler Romania.

DESPRE SCHAEFFLER

Este furnizor mondial lider în sectoarele auto și industriale. Portofoliul său include componente și sisteme de înaltă precizie pentru aplicații pentru motoare, transmisie și șasiu, și soluții de rulare și rulmenți simpli, pentru aplicații industriale. Cu aproximativ 89.000 de angajați, Schaeffler este una dintre cele mai mari companii de familie din lume, cu circa 170 de locații în peste 50 de țări. Ele includ spații de producție, cu facilități de cercetare și dezvoltare, dar și divizii de vânzări. Din 2002 compania produce la Brașov componente pentru industria auto și rulmenți grei pentru aplicații industriale. Într-una din cele mai mari fabrici din țară, cu circa 5.000 de angajați, Schaeffler România este activă prin producție, dar și prin cercetare-dezvoltare, în Engineering Center Schaeffler Romania. Compania are o prezență activă în mediul educațional și derulează proiecte de implicare socială.

Abonează-te la newsletter

Cele mai proaspete știri de pe AngajatorulMeu.ro, direct pe adresa ta de mail.

S-ar putea să-ți placă

Continental își împarte profitul cu angajații: 150 de milioane de euro, pentru 220.000 de salariați

Compania Continental își implică angajații, la nivel global, la profitul obținut. Pentru…

O companie IT din România le permite angajaților să lucreze de acasă nelimitat

La doi ani după extinderea operațiunilor din România, prin cel de-al treilea…

Enel a încheiat o poliță de asigurare împotriva COVID-19, pentru toți angajații

Una dintre cele mai mari companii de utilități din Europa, după capitalizarea…

Simon Maurer (Maurer Imobiliare): “Mediocritatea nu este acceptată în firma noastră”

Lui Simon Maurer, antreprenorul născut în România, crescut în Germania și revenit…